Valentino Rossi in z’n nieuwe raceoverall bij z’n nieuwe motor

Tijdens een online evenement heeft het Yamaha Petronas SRT Team de motor onthuld waarmee Valentino Rossi en Franco Morbidelli in het MotoGP-seizoen 2021 zullen racen.

Een van de meest verwachte evenementen van het MotoGP voorseizoen was de presentatie van de nieuwe motor van de Dokter. Het officiële team, met Vinales en Quartararo, is al onthuld en nu is het de beurt aan het satellietteam om de presentaties te doen. Onnodig te zeggen dat de verwachtingen hooggespannen zijn om Valentino Rossi op circuit te zien,. Hij maakt zich op voor een nieuwe start.

Hetzelfde geldt niet voor Franco Morbidelli, inmiddels een gevestigde waarde en vorig seizoen de beste rijder op de Yamaha M1. Het duo – vrienden – zijn dus klaar om vonken ervan af e laten spatten. Valentino heeft de opdracht te tonen dat hij nog steeds aan de top staat. Morbidelli moet de goede prestaties van 2020 verbeteren.

Rossi: ‘Ik ben blij met dit nieuwe avontuur. Het doel is om weer te winnen, om op het podium te komen, om competitief te zijn. Ik draag nieuwe kleuren, maar ik ken Yamaha goed en ik ben er zeker van dat ik hier goed werk kan leveren. Ik kijk uit naar een goed seizoen en ik vind de nieuwe motor met de nieuwe kleuren erg mooi.’

Morbidelli: ‘Ik kan niet wachten om weer op de M1 te rijden. Ik hoop dat het snel zal gebeuren. Ik verwacht veel van het nieuwe seizoen en ik ben er zeker van dat we goed samenwerken met Vale. Het wordt een geweldig seizoen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?