Harley-Davidson 1250 Custom getoond in Pan America-video

Harley-Davidson heeft een ongeveer 25 minuten durende video uitgebracht ter gelegenheid van de release van de Pan America. De video geeft een blik achter de schermen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe adventure. Ondertussen wordt ook de aankomende Harley-Davidson 1250 Custom getoond.

Pan America is slechts het begin

Tegen het einde van de video zijn Jochen Zeits, CEO van Harley, en Brad Richards, VP van Styling & Design, te zien rond een kampvuur. Ze vertellen over hun ervaringen tijdens een reis met de Pan America en ook dat het nieuwe model nog maar het begin is van een heel nieuwe motorserie voor Harley-Davidson. De Pan America zou slechts het begin moeten zijn en aan de basis liggen van een hele reeks vernieuwingen.

In de video zie je de reeds aangekondigde Harley-Davidson 1250 Custom.

Nicky Hayden opgenomen in USA Motorsports Hall of Fame

Geavanceerd model

De Custom is verder ontwikkeld in vergelijking met de eerste foto’s. Hij krijgt dezelfde motor als de Pan America: de Revolution Max 1250. Nieuwe info dus. Ook de 1250 branding is te zien op de toekomstige motor.

De boven gerichte uitlaat is voorzien van een hitteschild, de voetsteunen zijn nu met rubber bekleed en een echte radiateur vervangt het showroommodel. In de cockpit vind je een rond digitaal display en er zijn extreem veel schakelaars en knoppen op het stuur.  Dit suggereert dat de 1250 Custom vol zit met elektronica dat de berijder kan inzetten tijdens de rit.

Aangenomen wordt dat de Cruiser de Sportster-reeks zal vervangen. In Europa is de Sportster-serie al uit productie genomen vanwege Euro 5, maar in Amerika worden ze momenteel nog verkocht.

Harley-Davidson 1250 Custom
Harley-Davidson 1250 Custom concept.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?