zondag 21 april 2024

Valentino Rossi nieuwe officiële BMW M rijder

Vanaf het seizoen 2023 wordt Valentino Rossi een van de officiële rijders voor de fabrikant uit München. Een nieuwe uitdaging voor de Doctor, die een even succesvol “tweede leven” in de vierwielersport wil opbouwen.

Fotografie: 2Snap

BMW’s enthousiasme

Het team van officiële BMW M-rijders voor het seizoen 2023 is verrijkt met een grote naam: die van Valentino Rossi. De man uit Pesaro en BMW M Motorsport zijn met het vorige week aangekondigde BMW M Team WRT een verbintenis aangegaan die verder gaat dan race-optredens. De negenvoudig wereldkampioen zal volgend jaar deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS en de Bathurst 12 Hour met de BMW M4 GT3 – en zal ook beschikbaar zijn voor verdere race- en testoptredens in racewagens van BMW M Motorsport. Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport, zei: “Valentino Rossi behoeft geen introductie. Als een van de meest succesvolle motorracers aller tijden heeft hij geschiedenis geschreven. Zijn successen op de baan en zijn persoonlijkheid hebben hem terecht tot een levende legende gemaakt. Maar Valentino heeft ook bewezen een geweldige rijder te zijn op vier wielen. Hij heeft laten zien dat de autosport zijn tweede thuis is geworden en hij brengt al zijn passie, vaardigheid en inzet mee naar dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière. Het is fantastisch dat Valentino volgend jaar onze BMW M Motorsport familie zal vervoegen als nieuwe officiële rijder. We kijken echt uit naar de samenwerking: welkom aan boord Vale!”

TT Assen 2017: Valentino Rossi’s laatste MotoGP-zege

Valentino Rossi: “Ik heb nog veel te leren en te verbeteren”

Valentino Rossi zei op zijn beurt: “Ik ben erg trots om officieel BMW M-coureur te worden en het is een geweldige kans voor mij. Vorig jaar begon ik serieus te racen in auto’s en maakte mijn eerste seizoen af bij het WRT-team, waarmee ik het goed kon vinden. Ik ben erg blij dat het WRT-team BMW M Motorsport als nieuwe partner heeft gekozen. Ik heb de BMW M4 GT3 al twee keer kunnen testen en het gevoel met de auto is erg goed. Ik denk dat we volgend seizoen competitief kunnen zijn. Bovendien heeft BMW M Motorsport mij de kans gegeven om met twee zeer sterke coureurs te racen, Maxime Martin en Augusto Farfus. Ik moet nog veel leren en verbeteren, maar ik hoop dat ik de taak aankan en snel genoeg ben om tijdens de raceweekenden te vechten.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen