zaterdag 23 september 2023

Ducati’s racereplica’s in enkele uren uitverkocht

Dat Ducati in 2022 het MotoGP-kampioenschap was niet zomaar een overwinning. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de MotoGP dat de wereldtitel werd gewonnen door een coureur en motorfiets uit hetzelfde land. Voor Ducati was 2022 hoe dan ook een memorabel jaar, want ook de winst in het WorldSBK werd door ‘Bologna’ opgeëist.

Geschiedenisboeken

Ducati mag dan de naam hebben dat het vaak races wint, maar wereldkampioenschappen werden meer dan een decennium geleden voor het laatst gescoord. Dat verklaart de blijdschap en de trots waarmee zowel MotoGP-winnaar Francesco ‘Pecco’ Bagnaia (#63) als WorldSBK-kampioen Álvaro Bautista (#19) in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven.

Zeer speciale Ducati Panigale V4 Bagnaia en Bautista-replica’s

Twee fraaie racereplica’s

Dat er meteen ‘commercie’ wordt gepleegd rond de titels verbaast niemand. Want uiteindelijk draait het daar om. Verkopen om te racen. Of is het racen om te verkopen? Wat het ook is, het leverde ‘ons’ tenminste twee fraaie racereplica’s op, waar velen naar mogen kijken en slechts weinigen – 520 stuks in totaal; 260 MotoGP-replica’s en 260 WorldSBK – op kunnen rijden. En die werden in slechts twee uur aan de man gebracht, ondanks de prijs van € 60.000,-, exclusief NL-belastingen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image