dinsdag 21 mei 2024

Valentino Rossi’s fanclub bereikt 46.000 op Instagram

Zeg 46 en je zegt Valentino Rossi. Zelfs als je het vermenigvuldigt met duizend. Dat aantal volgers heeft de officiële fanclub van de 9-voudig wereldkampioen in de afgelopen dagen bereikt op Instagram. Veel, maar niets als je het vergelijkt met de cijfers van het officiële profiel van Vale…

Op de voet gevolgd door miljoenen fans over de hele wereld, viert 9-kampioen Valentino Rossi vandaag een nieuw en onmiskenbaar ‘symbolisch’ doel. Zijn fanclub heeft in deze dagen namelijk 46.000 volgers bereikt, dat is duizend maal het getal 46! Een doel dat gevierd werd met een speciale post waarin de beheerders de duizenden fans bedanken die ervoor gekozen hebben om het profiel te volgen…

Een grappig toeval, zonder twijfel, maar dat is niets als je kijkt naar de cijfers van Valentino’s officiële profiel dat, alleen op Instagram, iets van 10 miljoen volgers telt! Een cijfer dat zelfs de 30 miljoen aantikt als we de 7 miljoen van Twitter en 13 van Facebook erbij optellen. Niets om verbaasd over te zijn: Rossi is al jaren één van de sporters met het grootste aantal volgers op sociale netwerken. Achter hem vinden we op gepaste afstand Marc Márquez, die op Instagram 5,3 miljoen volgers heeft. Maar die is vergeleken met Rossi nog maar net bezig met racen.

Bekijk ook: Video: 25 jaar Rossi

Blijven we op Instagram en bij sporters, dan zwaaien de voetballers natuurlijk de scepter. De meeste volgers zijn voorbehouden aan Cristiano Ronaldo met 275 miljoen, Leo Messi volgt met 195 miljoen volgers en Neymar da Silva Santos Jr sluit af als derde met 148 miljoen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen