dinsdag 25 juni 2024

Valentino’s verjaardag: Vijf feiten over #46

De 16de van februari, het lijkt een doodgewone dag. Maar échte die-hard fans weten wel beter, het is de verjaardag van Valentino Rossi. Nu kunnen we natuurlijk gaan optekenen hoe vaak de Italiaan als eerste over de finish kwam en welke records hij allemaal heeft gebroken. Maar dat doen we niet. We zochten vijf feiten over de legendarische coureur die je nog níet wist. 

Een dagje ouder

‘The Docter’ had het vroeger niet zo op sporten. Hij had het niet nodig om aan de top te blijven. Naarmate de jaren vorderde heeft hij hier toch aan toegegeven. Er aaste veel jong talent op zijn titel. Zijn favoriete sport? Waar andere coureurs veel fietsen, doet hij aan hardlopen en zwemmen. 

Schattige schildpad

Valentino Rossi heeft een vrij opmerkelijk symbool, het schildpad. Huh, maar een schildpad is toch helemaal niet snel? Het verhaal zit hem in Rossi’s jeugd. De Italiaan kreeg op elfjarige leeftijd een speelgoedschildpad van zijn moeder. Een Ninja Turtle. Wat lief! Ook staan zijn honden op de kont van de motor afgebeeld. 

U rijdt hier 47, mag dat?

Rossi is geboren in Tavullia, een klein dorp nabij Misano. In Tavullia is de wettelijke snelheidlimiet een ongemakkelijke, maar erg toepasselijke 46 kilometer per uur. In de buurt van het dorp ligt ook Rossi’s VR46 MotoRanch. Een persoonlijke speeltuin met circuit, waar Rossi traint en jong talent wordt opgeleid. 

VR46

De positieve effecten van Rossi’s populariteit stralen af op veel andere mensen. Zo werkt er in Tavullia een groot aantal inwoners bij het merchandisemerk VR46. Dat is inmiddels een miljoenenbedrijf en een groot deel van zijn inkomsten geworden. Toen Rossi uit fiscale overwegingen deed alsof hij in Londen woonde, moest coureur een keer 35 miljoen euro aftikken aan de belastingdienst. 

Hoe zit het met de vrouwtjes?

De Italiaanse roddelpers spotte de coureur in het verleden al met verscheidene topmodellen. Het langst zou hij hebben aangepapt met Linda Morselli. Natuurlijk rijdt het Italiaanse fotomodel ook motor en heeft dit regelmatig laten zien op de MotoRanch. De liefde zou zijn stukgelopen toen Rossi in 2015 alles opzij zette om te winnen. 

Wist je dit allemaal al, krijg je geen genoeg van Valentino-feitjes en zijn zelfs je ondergoed en sokken Rossi-geel? We hebben nog veel meer opmerkelijke feiten over ‘The Dokter’ in dit nummer van MOTO73

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen