maandag 29 mei 2023

Van den Berg gaat weer racen!

Voormalig GP-coureur Hugo van den Berg kruipt weer achter de racekuip. De 21-jarige inwoner van Hulshorst gaat Randy van der Wal (redacteur bij MOTOR Magazine) enkele malen vervangen op de eencilinder van het Novabike Racing Team Delft. Deze door TU Delft studenten opgebouwde racer komt uit in het ONK Supermono en onderscheidt zich door het rijden op bio-ethanol.

Voor het seizoen 2012 is het Novabike Racing Team Delft de samenwerking aangegaan met het tweewekelijkse tijdschrift MOTOR Magazine. Randy van der Wal, redacteur bij het blad, gaat racen voor het studententeam en zal daar telkens verslag van doen. Aangezien hij voor zijn werkzaamheden bij MOTOR Magazine niet altijd in gelegenheid is om deel te nemen aan de races van het ONK Supermono, is er een reservecoureur aan getrokken die luistert naar de naam Hugo van den Berg.

Opmerkelijk, want na het seizoen 2009 hing de voormalig Grand Prix-coureur de helm aan de wilgen. Van den Berg was echter nog wel altijd actief op de gesloten baan, gezien de Civil Engineering-student aan het Zwolse Deltion College de afgelopen jaren circuittrainingen gaf en talenten begeleidde. Van den Bergs eerste optreden op de supermono van NovaBike zal gelijk tijdens de eerste race van het ONK wegrace zijn. Op maandag 9 april staat hij op het circuit van Assen aan de start van de supermono-klasse. ‘MOTOR Magazine kwam met het aanbod om met de NovaBike te racen en het leek me een leuke uitdaging. Ik ben erg benieuwd hoe de machine aanvoelt en wat de grote voordelen zijn van het rijden op bio-ethanol’, aldus Van den Berg.

De verwachting met Hugo van den Berg aan boord zijn hooggespannen. De kans op een goed resultaat is met een voormalig GP-coureur uiteraard aanwezig. Ook Wolf Cavens van het NovaBike Racing Team Delft beseft zich dat. ‘We willen dit jaar verder van voren te vinden zijn in het supermono-veld en dat kan op deze manier. De motor zou er toe in staat moeten zijn, waardoor we toch stiekem hopen dat er aankomend seizoen mooie resultaten behaald gaan worden.’

Op www.novabike.nl vindt u alle details van de supermono waar Hugo van den Berg op gaat rijden.

Foto: NovaBike RacingTeam Delft

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image