13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Van den Goorbergh terug op twee wielen!

Het kan verkeren in de rallywereld. Gisteren ‘verloren’ we Cyril Despres aan de vierwielers, vandaag winnen we Jurgen van den Goorbergh terug! De voormalig MotoGP- en WK Supersport-coureur heeft namelijk een contract getekend met KTM en zal in 2015 uitkomen op een 450 Rally Factory. Met zo’n motor, die pas in oktober 2013 debuteerde, won Marc Coma twee maanden geleden Le Dakar 2014. Het was alweer de dertiende achtereenvolgende Dakar-zege van de Oostenrijkse fabrikant. 

Van den Goorbergh gaat uiteraard ook voor de overwinning, maar dan wel in het kist- en marathonklassement.  Toch is de Brabander ook gespitst op een topklassering in het algemeen klassement: ‘Ik vind het een uitdaging om alles zelf te moeten doen qua sleutelen en meer. De motor moet standaard blijven, zoals die aangeleverd wordt door de fabriek en er mag bijvoorbeeld geen blok, frame of vering gewisseld worden tijdens de rally. In het algemeen klassement wil ik proberen bij de eerste 25 te finishen. Ik kijk er erg naar uit!’’ Van den Goorbergh reed in 2009 Le Dakar voor het eerst mee op de motor en finishte toen als zeventiende. Later was hij voornamelijk op vier wielen actief.

Als voorbereiding gaat Van den Goorbergh een aantal enduro’s rijden. Welke worden later bekend gemaakt.  Vast staat in ieder geval dat de Nederlander samen met hopelijk veel landgenoten op 4 januari start in het Argentijnse Buenos Aires. De route loopt vervolgens ook door Chili en Bolivia. De finishplaats is net als de startlocatie Buenos Aires.

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe perfecte reisgenoot
Volgend artikelNieuw: DMX Shoot-Out

Gerelateerde artikelen