Despres gaat naar Peugeot!

Dakar-held Cyril Despres tekende vorig jaar bij Yamaha Factory Racing / Yamalube en reed afgelopen Dakar wederom in de top mee, ondanks een voor hem nieuwe motor, met drie etappeoverwinningen voor de vijfvoudig kampioen.

Een veelbelovend resultaat, maar net voor verlanging van zijn contract voor 2014/2015, gooide Peugeot roet in het eten: ‘Peugeot Sport heeft me een plek aangeboden als rijder in hun nieuwe Rally-Raid project. Zo’n kans krijg je maar één keer in je carrière!’ vertelt Cyril.

Vanwege zijn commitment met Yamaha en Eric de Seynes, blijft Despres zijn kennis en ervaring delen met jonge Yamaha Rally-Raid rijders. ‘Peugeot heeft me de gelegenheid gegeven te trainen met een motorfiets en met een Yamaha-enduro twee tot drie keer per jaar aan een race deel te nemen.’

Eric de Seynes, Operationeel Directeur van Yamaha Motor Europe, meldt: ‘We kunnen slechts respect tonen dat een autofabrikant als Peugeot interesse toont in een motorrijder als Despres. Natuurlijk hadden we gedeelde ambities met Cyril, want hij is een geweldig competitieve rijder, dus dit betekent dat we onze plannen iets aan zullen moeten passen. Maar we hebben een sterk rally team, een competitieve motorfiets, professionele ondersteuning en we hebben sterke rijders met kans op de zege in 2014/2015. Cyril blijft in de motorwereld als ambassadeur van Yamaha en ondersteunt ons terwijl we off-road overwinningen nastreven met ons Rally-raid ontwikkelingsprogramma.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?