13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Despres gaat naar Peugeot!

Dakar-held Cyril Despres tekende vorig jaar bij Yamaha Factory Racing / Yamalube en reed afgelopen Dakar wederom in de top mee, ondanks een voor hem nieuwe motor, met drie etappeoverwinningen voor de vijfvoudig kampioen.

Een veelbelovend resultaat, maar net voor verlanging van zijn contract voor 2014/2015, gooide Peugeot roet in het eten: ‘Peugeot Sport heeft me een plek aangeboden als rijder in hun nieuwe Rally-Raid project. Zo’n kans krijg je maar één keer in je carrière!’ vertelt Cyril.

Vanwege zijn commitment met Yamaha en Eric de Seynes, blijft Despres zijn kennis en ervaring delen met jonge Yamaha Rally-Raid rijders. ‘Peugeot heeft me de gelegenheid gegeven te trainen met een motorfiets en met een Yamaha-enduro twee tot drie keer per jaar aan een race deel te nemen.’

Eric de Seynes, Operationeel Directeur van Yamaha Motor Europe, meldt: ‘We kunnen slechts respect tonen dat een autofabrikant als Peugeot interesse toont in een motorrijder als Despres. Natuurlijk hadden we gedeelde ambities met Cyril, want hij is een geweldig competitieve rijder, dus dit betekent dat we onze plannen iets aan zullen moeten passen. Maar we hebben een sterk rally team, een competitieve motorfiets, professionele ondersteuning en we hebben sterke rijders met kans op de zege in 2014/2015. Cyril blijft in de motorwereld als ambassadeur van Yamaha en ondersteunt ons terwijl we off-road overwinningen nastreven met ons Rally-raid ontwikkelingsprogramma.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen