Van der Mark maakt indruk

Michael van der Mark is afgelopen zondag als vierde geëindigd tijdens de zesde ronde van het WK Supersport op Autodromo Internacional do Algarve in Portugal. Hiermee staat zijn seizoen na twee lastige races weer helemaal op de rails. De 20-jarige Nederlander startte vanaf de zesde plaats en hield deze positie kort vast. Maar al snel begon hij het gat naar de latere winnaar Sam Lowes en naar Fabien Foret en Kenan Sofuoglu te dichten. Slechts vier weken nadat hij zijn voet op Monza brak, knokte Van der Mark zich zelfs even naar de tweede plaats om uiteindelijk als vierde te eindigen, op een halve seconde van het podium.
 
Michael van der Mark: “Ik denk dat we echt blij mogen zijn met dit resultaat. Mijn start was niet zo geweldig en ik verloor een paar plaatsen. Het duurde even om een aantal jongens in te halen maar daarna kon ik een hoog tempo rijden. Ik reed constant en maximaal. De groep voor mij kon ik zien en ik wist dat ze zouden gaan strijden voor de eerste plaats. Ik hoopte dat ze dan tijd zouden verliezen en dat deden ze. Zodoende kreeg ik aansluiting. Een paar keer passeerde ik ze, maar een keer ging ik een beetje wijd. Ik bleef pushen, maar in de laatste ronde verloor ik bijna de voorkant. Na twee teleurstellingen op Monza en Donington zijn we erg blij met dit weekend.”
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.