vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark opnieuw snel op Phillip Island

De laatste twee testsessies voor de start van het 2016 WK Superbikes zijn afgerond met Jonathan Rea als snelste man overall (1:31.249) en zeker tijdens sessie 1 zat ook Michael van der Mark er goed bij. De Rotterdammer ronde de koelere sessie van de twee af met een uiterst respectabele rondetijd van 1:31.473, goed voor plaats drie. Achter Jonathan Rea was het vervolgens Davide Giugliano, die een 1:31.400 liet noteren.

Van der Mark verbeterde vandaag zijn snelste tijd van gisteren, toen hij in de eerste sessie zelfs het snelst van allemaal rondkwam.

SESSIE 2
De tweede sessie was zoals verwacht duidelijk warmer, en dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. Tijdens sessie 2 was het dan ook enkel Sylvain Guintoli die zijn Yamaha YZF-R1 door de grens van de 1:32 wist te rijden, maar ook maar net. Met een ronde van 1:31.940 was de Fransman het snelst.

Een opvallende verbetering kwam van nieuwkomer Marcus Reitenberger, die tijdens sessie 1 genoegen moest nemen met een plaats buiten de top-10, maar in sessie 2 aansluiting vond. Hij sloot de laatste WSBK-testsessie af op plaats 5. Zijn Althea BMW-teamgenoot Jordi Torres deed het ook prima en finishte als zevende.

Michael van der Mark eindigde de tweede sessie tussen de twee Althea-coureurs in op P6, met een 1:32.721.

VOORUITZICHT
De omstandigheden van de twee afzonderlijke sessies waren dusdanig uiteenlopend, dat de teams er duidelijk moeite mee hadden het meeste uit de situatie te halen. Voor Ten Kate Honda en Van der Mark lijken de koele omstandigheden de betere te zijn.

Weersvoorspellingen voor het weekend geven een beeld van minder hoge temperaturen met een minieme kans op neerslag, omstandigheden vergelijkbaar met de maandag. Kortom, een situatie waarin Van der Mark beter lijkt te presteren.

Maar of de testtijden echt een eerlijk beeld van de verhoudingen binnen het WSBK-paddock geven, vanaf vrijdag gaan we het merken, want dan start het World Superbike-seizoen van 2016!

Tijdschema (Nederlandse tijd)

ZATERDAG 27 februari 2016
World Superbikes SP1 – 2.30 uur 
World Superbikes SP2 – 2.55 uur 
World Supersport SP1 – 3.30 uur 
World Supersport SP2 – 3.55 uur
World Superbikes Race 1 – 5.00 uur 

ZONDAG 28 februari 2016
World Supersport Race – 3.30 uur
World Superbikes Race 2 – 5.00 uur

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen