‘Notoire drankrijder ontglipt’

Volgens Ad van der Steur, de minister van Veiligheid en Justitie, maakt het Openbaar Ministerie er een grote bende van bij het registreren van notoire drankrijders, zo laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer, die De Telegraaf wist te bemachtigen.

Bedoeling was dat de nieuwe recidiveregeling het terugkerend gedrag van drankrijders heel vlug de das om zou doen. Een tweede keer met een slok op aan het stuur getroffen? Pasje kwijt, zonder blikken of blozen. 

PRAKTIJK
In de praktijk blijkt nu dat het OM het registreren van deze recidivisten vrij karig afdoet. Van de registratie klopt niet veel en daardoor weten politiemensen niet of ze bij nieuwe aanhoudingen te maken hebben met een herhaalgeval of een nieuwbakken drankrijder. De bestuurder komt er in dat geval dus mooi vanaf, ze ontspringen de das bij gebrek aan de juiste informatie.

Dat houdt dus in dat er daardoor frequent te veel drinkende bestuurders op de weg blijven in plaats van op de bank. Hoe dit nu aangepakt gaat worden is nog niet duidelijk, maar dát het aangepakt moet worden moge duidelijk zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.