13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Notoire drankrijder ontglipt’

Volgens Ad van der Steur, de minister van Veiligheid en Justitie, maakt het Openbaar Ministerie er een grote bende van bij het registreren van notoire drankrijders, zo laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer, die De Telegraaf wist te bemachtigen.

Bedoeling was dat de nieuwe recidiveregeling het terugkerend gedrag van drankrijders heel vlug de das om zou doen. Een tweede keer met een slok op aan het stuur getroffen? Pasje kwijt, zonder blikken of blozen. 

PRAKTIJK
In de praktijk blijkt nu dat het OM het registreren van deze recidivisten vrij karig afdoet. Van de registratie klopt niet veel en daardoor weten politiemensen niet of ze bij nieuwe aanhoudingen te maken hebben met een herhaalgeval of een nieuwbakken drankrijder. De bestuurder komt er in dat geval dus mooi vanaf, ze ontspringen de das bij gebrek aan de juiste informatie.

Dat houdt dus in dat er daardoor frequent te veel drinkende bestuurders op de weg blijven in plaats van op de bank. Hoe dit nu aangepakt gaat worden is nog niet duidelijk, maar dát het aangepakt moet worden moge duidelijk zijn.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen