vrijdag 29 maart 2024

‘Notoire drankrijder ontglipt’

Volgens Ad van der Steur, de minister van Veiligheid en Justitie, maakt het Openbaar Ministerie er een grote bende van bij het registreren van notoire drankrijders, zo laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer, die De Telegraaf wist te bemachtigen.

Bedoeling was dat de nieuwe recidiveregeling het terugkerend gedrag van drankrijders heel vlug de das om zou doen. Een tweede keer met een slok op aan het stuur getroffen? Pasje kwijt, zonder blikken of blozen. 

PRAKTIJK
In de praktijk blijkt nu dat het OM het registreren van deze recidivisten vrij karig afdoet. Van de registratie klopt niet veel en daardoor weten politiemensen niet of ze bij nieuwe aanhoudingen te maken hebben met een herhaalgeval of een nieuwbakken drankrijder. De bestuurder komt er in dat geval dus mooi vanaf, ze ontspringen de das bij gebrek aan de juiste informatie.

Dat houdt dus in dat er daardoor frequent te veel drinkende bestuurders op de weg blijven in plaats van op de bank. Hoe dit nu aangepakt gaat worden is nog niet duidelijk, maar dát het aangepakt moet worden moge duidelijk zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen