Van der Mark over eerste maand bij Yamaha

De 24-jarige Michael van der Mark pakte in 2014 de wereldtitel in het WK Supersport, maar opent na een redelijk succesvol 2016 volgend seizoen opnieuw de jacht naar de titel op een superbike. Na zijn overstap van Honda naar Yamaha heeft ‘VDM’ vanwege contractuele verplichtingen niets mogen zeggen over zijn eerste ervaringen bij Yamaha. Maar daar doet hij nu wel een boekje over open.

“Mijn eerste indruk was heel goed en meteen uit de pits voelde ik me tevreden met de motor. We hebben nog veel werk te doen, maar ik voel het potentieel van de R1 al. Dit maakt me nog meer gemotiveerd voor volgend seizoen. Het team heeft veel ervaring en werkt erg hard. Meteen vanaf het begin hadden we er een goed gevoel over en het samenwerken ging perfect vanaf het begin van de eerste test.” Over zijn ambities is Van der Mark kort: “Ik heb maar één doel en dat is races winnen en vechten voor het wereldkampioenschap.”

Foto: Yamaha Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.