Een nieuw circuit in Nederland?

Er komt een nieuw circuit in de Nederland. Althans als het aan de initiatiefnemers van Race Park Almere ligt. Hoewel de MotoGP gegarandeerd tot 2026 op het TT Circuit wordt georganiseerd, wil dit nieuwe circuit de Nederlandse ronde in Almere laten plaatsvinden. Toch leunt het plan meer op de populariteit van Max Verstappen. Race Park Almere wil namelijk ook de Formule 1 naar Nederland halen!

Werkelijkheid of fantasie? Vooralsnog lijkt het op het laatste. De intiatiefnemers hebben het plan gelanceerd om het draagvlak te testen. Toch keken we wat ze ‘van plan’ waren.

Het circuit zou 178.000 bezoekers aan kunnen (exclusief vips). Deze zouden dan kunnen genieten van een enorm scala aan evenementen. Want wat het Race Park Almere wil binnenhalen is niet niks. De initiatiefnemers mikken naast de MotoGP en Formule 1 ook op de MXGP en het WSBK. En op autoraceklassen als de DTM, WTCC, WEC, Blancpain Series, F3 en Formule E. Ook het CIK-FIA World Championship Karting en zelfs het IJSBA World Championship Jet Ski wil het nieuwe circuit gaan faciliteren. Ambities genoeg!

Het 5,8 kilometer lange circuit zal 22 bochten tellen en volgens de bedenkers erg uitdagend worden. Van de bochten zijn er 4 vol gas, in de Formule 1 zullen de auto’s 6 keer per ronde sneller dan 300 km/u gaan. Daarnaast hebben de initiatiefnemers volgens eigen zeggen een wereldprimeur met het veiligheidssysteem. Wanneer een voertuig één meter van de baan af gaat, zal dit door camera’s en sensoren worden opgemerkt in de video kamer. Race Park Almere is op zoek naar sponsoren en is er optimistisch over om eind volgend jaar de ontwikkeling van het 70 miljoen euro kostende project te starten. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.