Van der Mark over zijn winkansen

Deze week presenteerde Yamaha officieel Michael van der Mark’s nieuwe wapen in het WK Superbike. Na de eerste testen in Aragón, Jerez en Portimão zou de Rotterdammer een duidelijk beeld moeten hebben van zijn voortgang met de R1. Daar kregen we al wat van mee, maar dit keer spraken we hem zelf. Toen liet hij zich uit over zijn winkansen. En dat belooft wat!

Hoewel Van der Mark toegeeft dat het gat naar de top nog aardig groot is, geeft hij aan dat hij dichterbij komt. “In Portugal zaten we vooral met de racebanden een stuk dichter achter de snelste rijders. Stap voor stap komen we er dus wel. Tijdens de eerste dag reed ik zelfs de tweede tijd, kort achter Chaz Davies.” Dat klinkt al goed, maar hoe zit het met winnen?

Hoewel de nieuwbakken Yamaha-rijder aangeeft niet te weten met welke klassering hij tevreden zou zijn in de eerste openingsraces in Phillip Island, laat hij wel doorschemeren hoe hij zijn winkansen daar inschat. “Ik zie mijzelf echt een kans hebben om de openingsraces te winnen.” Dat belooft wat! Ook voor Assen. “Dat is nog heel ver weg.”

Het volledige interview lees je in de nieuwe MOTO73 (die donderdag op de deurmat of in de winkel ligt). Van der Mark geeft namelijk nog veel meer weg. Bijvoorbeeld of hij zich thuis voelt bij Yamaha en het team waarin hij nu zit. Ook laat hij zich uit over aangekondigde blokupdates en de toegenomen rol van het Yamaha-hoofdkwartier in het WSBK.

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL