Van der Mark over zijn winkansen

Deze week presenteerde Yamaha officieel Michael van der Mark’s nieuwe wapen in het WK Superbike. Na de eerste testen in Aragón, Jerez en Portimão zou de Rotterdammer een duidelijk beeld moeten hebben van zijn voortgang met de R1. Daar kregen we al wat van mee, maar dit keer spraken we hem zelf. Toen liet hij zich uit over zijn winkansen. En dat belooft wat!

Hoewel Van der Mark toegeeft dat het gat naar de top nog aardig groot is, geeft hij aan dat hij dichterbij komt. “In Portugal zaten we vooral met de racebanden een stuk dichter achter de snelste rijders. Stap voor stap komen we er dus wel. Tijdens de eerste dag reed ik zelfs de tweede tijd, kort achter Chaz Davies.” Dat klinkt al goed, maar hoe zit het met winnen?

Hoewel de nieuwbakken Yamaha-rijder aangeeft niet te weten met welke klassering hij tevreden zou zijn in de eerste openingsraces in Phillip Island, laat hij wel doorschemeren hoe hij zijn winkansen daar inschat. “Ik zie mijzelf echt een kans hebben om de openingsraces te winnen.” Dat belooft wat! Ook voor Assen. “Dat is nog heel ver weg.”

Het volledige interview lees je in de nieuwe MOTO73 (die donderdag op de deurmat of in de winkel ligt). Van der Mark geeft namelijk nog veel meer weg. Bijvoorbeeld of hij zich thuis voelt bij Yamaha en het team waarin hij nu zit. Ook laat hij zich uit over aangekondigde blokupdates en de toegenomen rol van het Yamaha-hoofdkwartier in het WSBK.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?