vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark test opnieuw Moto2-machine

In aanloop naar zijn Moto2-debuut heeft EAB Racing-coureur Michael van der Mark nogmaals getest met de Moto2-machine van Ten Kate Racing Products. In totaal reed de jonge Rotterdammer twee avonden op het TT Circuit van Assen, waar van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 juni de Nederlandse ronde van de Moto2 gehouden wordt. Onder goede weersomstandigheden kon Van der Mark zeer bruikbare kilometers maken.

Michael van der Mark: “Ik ben blij dat ik nog twee keer heb kunnen rijden. Vooral op het gebied van de afstelling hebben we progressie geboekt al zijn we er nog niet. Het verschil in gemaakte kilometers met de rest van het Moto2-startveld blijft groot maar ik ken de motor wel veel beter en dat is fijn. Het zijn drukke tijden want nu ga ik mij richten op de EK Superstock 600-race in het Spaanse Aragon. Vanaf zondag ligt de focus volledig op de Moto2 en de Dutch TT. Ik heb er nu al ongelooflijk veel zin in!”]

Ook Ferry Schoenmakers, teammanager van EAB Racing, kijkt met een goed gevoel terug op de test: “Het waren twee zeer bruikbare dagen voor ons. Michael heeft een behoorlijk aantal ronden gereden en dat is belangrijk in aanloop naar de Dutch TT want hij heeft natuurlijk nog niet veel ervaring op de Moto2-machine. Daarnaast is het pas zijn eerste viertakt-seizoen waardoor elke gemaakte meter welkom is. ”

“Veel dank gaat uit naar Peter Bom van Bomba. Peter had voor ons een 2D-dataloggingsysteem geregeld waardoor we erg veel informatie verzameld hebben. Dat maakte de test extra nuttig want volgende week rijdt Michael met dit systeem. Ook aan Jan van Gorp, van The Race Academy, zijn we veel dank verschuldigd want hij heeft ons perfect geholpen met het realiseren van deze test. Daarnaast wil ik ook de medewerkers van het TT Circuit bedanken voor het beschikbaar stellen van de baan. Het is fantastisch om te zien dat iedereen zo welwillend is!”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen