woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark tweede op Magny-Cours

Michael van der Mark is zaterdag tweede geworden in de eerste race op het circuit van Magny-Cours. Op een opdrogende baan koos Van der Mark tijdens de race om verder te gaan op slicks. Dat bleek een gouden zet, want VDM bleek hiermee een stuk sneller dan de concurrentie. Van der Mark eindigde voor Tom Sykes. Chaz Davies ging er met de winst vandoor. Dit had Van der Mark te zeggen over zijn tweede plaats:

“Ik heb geen goed gevoel bij intermediates, dus daarom koos ik voor een regenband. Ik had een goede start en daarna een mooi gevecht in de kopgroep. Vervolgens had ik moeite om bij te blijven, dat was wel frustrerend. Ik ben naar binnen gekomen om te wisselen voor slicks. Daarna werd de baan steeds beter, ronde voor ronde. Ik denk dat ik op een goed moment heb gewisseld. Dit podium is heel belangrijk voor de vierde plaats in het kampioenschap. Op de vraag of hij Magic Michael wordt genoemd vanwege bijvoorbeeld zijn indrukwekkende inhaalacties buitenom, antwoordde hij: “Ik had gewoon haast! Ik wilde dit podium heel erg!”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen