Van der Mark tweede op Magny-Cours

Michael van der Mark is zaterdag tweede geworden in de eerste race op het circuit van Magny-Cours. Op een opdrogende baan koos Van der Mark tijdens de race om verder te gaan op slicks. Dat bleek een gouden zet, want VDM bleek hiermee een stuk sneller dan de concurrentie. Van der Mark eindigde voor Tom Sykes. Chaz Davies ging er met de winst vandoor. Dit had Van der Mark te zeggen over zijn tweede plaats:

“Ik heb geen goed gevoel bij intermediates, dus daarom koos ik voor een regenband. Ik had een goede start en daarna een mooi gevecht in de kopgroep. Vervolgens had ik moeite om bij te blijven, dat was wel frustrerend. Ik ben naar binnen gekomen om te wisselen voor slicks. Daarna werd de baan steeds beter, ronde voor ronde. Ik denk dat ik op een goed moment heb gewisseld. Dit podium is heel belangrijk voor de vierde plaats in het kampioenschap. Op de vraag of hij Magic Michael wordt genoemd vanwege bijvoorbeeld zijn indrukwekkende inhaalacties buitenom, antwoordde hij: “Ik had gewoon haast! Ik wilde dit podium heel erg!”

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.