vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Veel pech voor Bos in Hengelo

Een onschuldige valpartij op het stratencircuit van Hengelo is uitgedraaid op een compleet drama voor Kervin Bos. De klassementsleider in het ONK Supersport werd donderdag tijdens de eerste vrije training op het Gelderse stratencircuit al vroegtijdig uitgeschakeld voor de race.

“Wat moet je hier nu van zeggen”, opent de coureur van het Van der Heijden Motors Racing Team. “Bij het uitkomen van een bocht zette ik iets te vroeg  het gas erop en werd ik van de motorfiets geworpen. Het gebeurde met een snelheid van slechts 32 kilometer per uur. Maar ik kwam tegen de voetsteun aan en brak hierdoor mijn enkel.”

De ongelukkige coureur is door dit raceongeval voor enkele weken uitgeschakeld waardoor hij komend weekend ook niet van de partij kan zijn tijdens de ONK Pinksterraces op het circuit Paalgraven in Oss.

Na drie opeenvolgende overwinningen was Bos gebrand om zijn leidende positie in het ONK tussenklassement verder uit te gaan breiden. ‘’Hengelo is een van de twee stratencircuits waar elk jaar wordt geracet. Je weet dat je op een stratencircuit je koppie erbij moet houden en geen gekke dingen moet doen. De HAMOVE geeft elk jaar tijdens de donderdag een extra vrije training. Dan kan je vast het circuit verkennen en de motorfiets afstellen.”

“Het was de eerste vrije training van die dag. Ik ben rustig aan begonnen maar in de derde ronde ging het al vreselijk mis. Ik heb niks geks gedaan en ik weet nog steeds niet wat er precies misging. Na mijn val ben ik eerst naar het ziekenhuis te Doetinchem vervoerd. Van daaruit ben ik naar het Amphia ziekenhuis te Breda vervoerd waar ik aan mijn enkel ben geopereerd. Het bleken meerdere breuken te zijn. De dokters hebben de breuken vastgezet met twee plaatjes. Het enige positieve is dat het hoofdbot niet is gebroken. Maar ik kan het gewricht van mijn voet niet gebruiken.”

Door deze blessure is Kervin Bos voor minimaal twee races uitgeschakeld maar hij hoopt weer present te zijn bij de zesde ONK Supersport race. Die wordt verreden in het bijprogramma tijdens de Dutch TT op zaterdag 25 juni in Assen. Morgen gaat de ongelukkige coureur weer naar zijn artsen om te kijken hoe het herstel verloopt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen