Verhoeven weet het niet meer

Het zit Frans Verhoeven niet mee in de Dakar Rally. De Brabantse motorrijder kreeg maandag tijdens de achtste etappe, een proef over 477 kilometer tussen Copiapo en Antofagasta, voor de zoveelste keer te maken met problemen. ”Aan de motor ligt het niet, het is alleen alles eromheen dat eraf valt. Elke dag iets anders”, bromde Verhoeven bij aankomst in het bivak.

”Ik werk me de hele dag te barsten. Ik lag zesde en er zat meer in. En toen viel alles eraf, 35 kilometer voor de finish. Ik weet het niet, ik kan zo niet rijden voor een topklassering”, aldus Verhoeven, die uiteindelijk als veertiende eindigde op ruim zestien minuten van de Spaanse winnaar Marc Coma.

Aan opgeven denkt de geplaagde Verhoeven echter niet. ”Ik heb verplichtingen naar mijn sponsors en vooral naar mezelf. Ik heb een groot eergevoel. Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Al moet ik met een halve motor rijden, dan moet dat maar.”

Bron: ANP
Foto: Frans Verhoeven

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.