maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi sluit tiende wereldtitel uit

Valentino Rossi weet nu al dat hij dit jaar niet voor de tiende keer wereldkampioen zal worden. ”Ik zeg niet graag aan de start van het seizoen dat ik niet voor de titel kan strijden, maar ik moet wel realistisch zijn”, zei de negenvoudig wereldkampioen uit Italië dinsdag bij de perspresentatie van zijn Ducati-team.

”Het gat met de concurrentie was in 2011 erg groot. Doel is het verschil in 2012 kleiner te maken”, aldus de 32-jarige motorcoureur die vorig jaar geen enkele GP won, slechts één keer op het podium stond en het WK teleurstellend als zevende beëindigde. “De test op Sepang wordt belangrijk. We hebben de machine verbeterd, maar we zullen zeker nog niet kunnen tippen aan de snelheid van Yamaha en Honda. Dat zou alleen kunnen als we ineens beschikken over een wonder motor en die kans is niet reëel.”

Het is overigens niet het enige opvallende nieuws vanaf de Ducati-presentatie in Madonna di Campiglio. Want de Desmosedici GP12 zal niet gepresenteerd worden tijdens het WROOOM-evenement in het Italiaanse skioord. De MotoGP-machine is namelijk nog niet af… Rossi en zijn geblesseerde teamgenoot Nicky Hayden zullen daarom met de 1199 Panigale Tricolore poseren.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen