Rossi sluit tiende wereldtitel uit

Valentino Rossi weet nu al dat hij dit jaar niet voor de tiende keer wereldkampioen zal worden. ”Ik zeg niet graag aan de start van het seizoen dat ik niet voor de titel kan strijden, maar ik moet wel realistisch zijn”, zei de negenvoudig wereldkampioen uit Italië dinsdag bij de perspresentatie van zijn Ducati-team.

”Het gat met de concurrentie was in 2011 erg groot. Doel is het verschil in 2012 kleiner te maken”, aldus de 32-jarige motorcoureur die vorig jaar geen enkele GP won, slechts één keer op het podium stond en het WK teleurstellend als zevende beëindigde. “De test op Sepang wordt belangrijk. We hebben de machine verbeterd, maar we zullen zeker nog niet kunnen tippen aan de snelheid van Yamaha en Honda. Dat zou alleen kunnen als we ineens beschikken over een wonder motor en die kans is niet reëel.”

Het is overigens niet het enige opvallende nieuws vanaf de Ducati-presentatie in Madonna di Campiglio. Want de Desmosedici GP12 zal niet gepresenteerd worden tijdens het WROOOM-evenement in het Italiaanse skioord. De MotoGP-machine is namelijk nog niet af… Rossi en zijn geblesseerde teamgenoot Nicky Hayden zullen daarom met de 1199 Panigale Tricolore poseren.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?