Voorbereiding op Isle of Man

Als voorbereiding op de 2013 Isle of Man Classic TT Races hield Dan Cooper samen met zijn team afgelopen week een test op Assen. De voormalig Brits 125cc kampioen en aankomend TT ster volbracht drie sessies van elk twintig minuten op de TZ500 Yamaha waarmee hij zal deelnemen aan de Formula 1 Classic TT Race op maandag 26 augustus.
 
Voormalig Yamaha monteur Ferry Brouwer, nu teambaas van het Yamaha Classic Racing team, vertelde, “het was geweldig om de glimlach op zijn gezicht te zien en het enthousiasme en passie die Dan heeft voor de motor. Het leek erop of de Yamaha voor hem was gemaakt, hoe hij door de chicane ging met zijn kin op de tank”.  
 
Dan vertelde over de sessie, “Mijn vader heeft geprobeerd mij advies te geven hoe ik met een tweetakt motor moet racen, maar hij was vergeten dat ik een Brits 125cc kampioen ben. Het was geweldig om een gevoel te krijgen met de Yamaha, het is een krachtige motor om mee te rijden en nu ik ermee heb getest kijk ik er alleen maar meer naar uit om er mee te rijden op de Mountain Course”.

Dit jaar zal het laatste seizoen zijn dat het team mee doet aan de Isle of Man Classic TT, die plaats zal vinden van 23 tot en met 26 augustus 2013.
 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL