Voorbeschouwing dames GP Valkenswaard

De vooruitzichten op Nederlands succes bij de dames zijn nog nooit zo goed geweest als dit jaar. De belangrijkste Nederlandse troef is Britt van der Wekken. De 21-jarige rijdster uit Oosterhout eindigde afgelopen jaar op de fraaie derde plaats in het WK-eindklassement. De belangrijkste kanshebber op de zege is de Italiaanse Chiara Fontanesi. Zij won afgelopen jaar beide manches op het Eurocircuit. Die goede prestaties zette ze bij latere wedstrijden verder en dat resulteerde in haar eerste wereldtitel. Ze komt echter niet uit met startnummer 1, maar rijdt met nummer 8. Ook de nummer twee van afgelopen jaar, de Ierse Natalie Kane, staat nu opnieuw op de deelnemerslijst.

Naast Britt van der Wekken eindigden afgelopen jaar nog twee Nederlandse rijdsters bij de beste tien. Dat waren Marianne Veenstra (zevende) en Nina Klink (tiende). Zij komen ook nu aan de start. Daarnaast zijn er nog meer Nederlandse deelneemsters: Mariëlle de Mol, Britt van der Werff, Nancy van der Ven, Liliane Muilwijk, Mandy Koning, Demi Goezinnen, Stephanie Stoutjesdijk en Kimberley Braam.

De dames trainen op zondag 31 maart. Ze rijden hun kwalificatie race om 15.30 uur. Aan het eind van de zondag – om 18.50 uur – start de eerste manche van de dames. Ze openen op maandag 1 april het wedstrijdprogramma om 10.10 uur met hun tweede manche.

Foto: Britt van der Wekken

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.