Voorbeschouwing MX3

Zijn er in de klassen MX1 en MX2 duidelijke favorieten aan te wijzen, zo onduidelijk is het in de MX3. De rijders zijn aanzienlijk minder bekend en bij de internationale wedstrijden in het voorseizoen zie je ze zelden of nooit aan de start staan. Dat maakt het moeilijk een beeld te krijgen van de onderlinge krachtsverhoudingen. De Oostenrijker Matthias Walkner verdedigt zijn afgelopen jaar behaalde wereldtitel. In tegenstelling tot de wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Tony Cairoli, die vasthouden aan hun traditionele startnummers 84 en 222, koos Walkner er wel voor met nummer 1 aan de start te komen.

Mensen die het Walkner lastig zouden kunnen maken zijn ervaren rijders als de Belg Kevin Wouts (vorig jaar winnaar in Valkenswaard), de Sloveen Klemen Gercar (vierde in het WK van 2012) en de Tsjech Martin Michek (tweede in het WK van 2012). Maar wellicht zit er tussen de onbekendere deelnemers wel iemand die zich manifesteert op het Eurocircuit. Dat maakt deze klasse zo onvoorspelbaar.

Tussen de Nederlanders zit iemand die wellicht op het erepodium kan komen, of daar minimaal dicht bij in de buurt komt. Dat is Mike Kras. De Suzuki-rijder beschikt over een flink stuk internationale ervaring in meerdere klassen en daarvan kan hij profiteren. De kansen van de andere Nederlanders mogen lager worden ingeschat. Naast Kras komen van Nederlandse zijde aan de start Christian Hofstede, William Saris, Michael Hool, Eric Leijtens en Mike te Beest.

De MX3 traint zondag 31 maart en rijdt om 17.50 uur de kwalificatie race. De beide manches worden op maandag 1 april verreden, de eerste om 11.10 uur, de tweede om 17.10 uur.

Foto: KTM

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL