Voorbeschouwing MX3

Zijn er in de klassen MX1 en MX2 duidelijke favorieten aan te wijzen, zo onduidelijk is het in de MX3. De rijders zijn aanzienlijk minder bekend en bij de internationale wedstrijden in het voorseizoen zie je ze zelden of nooit aan de start staan. Dat maakt het moeilijk een beeld te krijgen van de onderlinge krachtsverhoudingen. De Oostenrijker Matthias Walkner verdedigt zijn afgelopen jaar behaalde wereldtitel. In tegenstelling tot de wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Tony Cairoli, die vasthouden aan hun traditionele startnummers 84 en 222, koos Walkner er wel voor met nummer 1 aan de start te komen.

Mensen die het Walkner lastig zouden kunnen maken zijn ervaren rijders als de Belg Kevin Wouts (vorig jaar winnaar in Valkenswaard), de Sloveen Klemen Gercar (vierde in het WK van 2012) en de Tsjech Martin Michek (tweede in het WK van 2012). Maar wellicht zit er tussen de onbekendere deelnemers wel iemand die zich manifesteert op het Eurocircuit. Dat maakt deze klasse zo onvoorspelbaar.

Tussen de Nederlanders zit iemand die wellicht op het erepodium kan komen, of daar minimaal dicht bij in de buurt komt. Dat is Mike Kras. De Suzuki-rijder beschikt over een flink stuk internationale ervaring in meerdere klassen en daarvan kan hij profiteren. De kansen van de andere Nederlanders mogen lager worden ingeschat. Naast Kras komen van Nederlandse zijde aan de start Christian Hofstede, William Saris, Michael Hool, Eric Leijtens en Mike te Beest.

De MX3 traint zondag 31 maart en rijdt om 17.50 uur de kwalificatie race. De beide manches worden op maandag 1 april verreden, de eerste om 11.10 uur, de tweede om 17.10 uur.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.