Voorlopige MotoGP-kalender vrijgegeven

De voorlopige maar zo goed als zekere MotoGP-kalender voor 2012 is bekend. Meest opvallende is zonder twijfel dat de Sachsenring, een zeer goed bezochte GP, van de kalender verdwenen is. De Nürburgring of de altijd sfeervolle Lausitzring maken de meeste kans om de Duitse GP volgend jaar te organiseren.

Verder zijn de GP van Indy en Brno omgedraaid zodat de MotoGP-machines na Laguna Seca aan de andere kant van de oceaan kunnen blijven. Pas op 11 november (Valencia) om ongeveer 15.00 uur begint de lange winter richting 2013.

In 2013 krijgt de GP van Argentinië zeker een plaats op de kalender. Hoe en wat moet nog duidelijk worden maar zeer waarschijnlijk verliest Spanje een GP. Al zou dat met de eveneens Spaanse Dorna ook zomaar weer anders kunnen zijn. Assen hoeft niet vrezen.

15 april, Qatar* – Doha/Losail
29 april, Spanje (STC) – Jerez de la Frontera

6 mei, Portugal (STC) – Estoril
20 mei, Frankrijk – Le Mans

3 juni, Catalonië- Catalunya
17 juni, Engeland – Silverstone
30 juni, Nederland** – Assen

8 juli, Duitsland (STC) – TBC (Nürburgring / Lausitz)
15 juli, Italië – Mugello
29 juli, Amerika*** – Laguna Seca

19 augustus, Indianapolis – Indianapolis
26 augustus, Tsjechië – Brno

16 september, San Marino & Riviera di Rimini – Misano
30 september, Aragon – Motorland

14 oktober, Japan – Motegi
21 oktober, Maleisië – Sepang
28 oktober, Australië – Phillip Island

11 november, Valencia – Ricardo Tormo – Valencia

* Avondrace
** Race op zaterdag
*** Alleen MotoGP-klasse
STC (Afhankelijk van contract)
TBC (Moet nog bevestigd worden)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.