13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Waar zie je vanavond de MotoGP?

Logisch dat onze mailbox over stroomt, want de MotoGP is dit jaar wederom niet zomaar op de Nederlandse tv te zien. En vanavond om acht uur Nederlandse tijd vertrekt het MotoGP-startveld voor de eerste race, met een opvallende eerste startij: Marquez, Bautista en Smith zijn de nummers één, twee en drie. Dan zijn de Moto3- en Moto2-races natuurlijk al geweest, respectievelijk om 17:00 en 18:20.

Morgen blikken we met onze sportredacteuren terug op het afgelopen raceweekend en zetten we alle opvallende gebeurtenissen en uitslagen op een rijtje. Natuurlijk vind je dan ook de babes van Qatar hier terug.

Om een collectief antwoord te geven op de vraag waar het MotoGP-circus nu te zien is, verwijzen we nog maar eens naar dit artikel waarin de mogelijkheden voor zowel MotoGP als WSBK op een rijtje staan. Het fragment over de MotoGP volgt hieronder:

Gratis de MotoGP kijken, dat is helaas bijna niet meer mogelijk gezien BBC de rechten kwijtraakte aan betaalzender BT Sport. Alleen de mensen met een satelliet kunnen wellicht nog een open kanaal vinden waar MotoGP op uitgezonden wordt. We weten in ieder geval dat in Duitsland de MotoGP-rechten bij Sport1 liggen, in Frankrijk moet je bij Eurosport France zijn, het Spaanse Telecinco zendt vele races rechtstreeks uit en de Italianen stemmen af op Sky Italia. 

Voor alle Nederlanders zonder satelliet en die toch MotoGP (en aanverwante klassen) willen zien, zij hebben twee mogelijkheden. Op www.motogp.com kun je een seizoensabonnement afsluiten dat € 99,95 (per maand kan ook, dan betaal je € 34,95 pm) kost. Zodoende kun je via internet (of iPad) alle races live bekijken, on-demand op elk willekeurig tijdstip de MotoGP (Moto2 en Moto3) ‘opstarten’, oude tijden herleven door wedstrijden uit eerdere seizoenen terug te kijken en word je getrakteerd op vele extra’s zoals interviews en reportages. Het kost wat, maar je krijgt er dus behoorlijk veel voor terug. Zelf volgen wij al enkele jaren op deze manier de GP. Overigens kun je ook voor de multiscreen-optie kiezen, dan betaal je € 139,95. Het voordeel hiervan is dat je de race via zes verschillende schermen kunt volgen. Wij worden er helemaal tureluurs van, dus het goedkopere abo’tje heeft onze voorkeur. 

Een andere prima optie is een abonnement nemen op Sport1. Dan kun je eveneens alle trainingen en wedstrijden op tv volgen, met Nederlands commentaar van Frank Weeink. Kan een groot voordeel zijn, want op motogp.com moet je het namelijk stellen met Engelse commentatoren. De prijs per maand voor Sport1 varieert iets of wat, maar ga ervan uit dat je kabelaanbieder ongeveer vijftien euro rekent voor een maand. Misschien een ander voordeel bij het afsluiten van een abonnement bij Sport1 is dat je ook kan kijken naar buitenlands voetbal, tennis, golf én Formule 1.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen