Wie vloert Arie Vos?

Voor het eerst in tien jaar rijdt het ONK Wegrace komend weekeinde op het Belgische circuit van Zolder. Alle aandacht gaat daarbij natuurlijk uit naar de Belgische en Nederlandse kampioenschappen Superbike, Supersport, Moto3 en Zijspannen. Hoewel… Iets anders staat ook in de schijnwerpers zaterdag 13 en zondag 14 juli.

Want anders is het zeker, de Battle of the Lowlands. Van de vijftien starters zullen er slechts twee de race uitrijden. Elke ronde valt de coureur die achteraan rijdt namelijk af. De apotheose ligt daarom altijd in de laatste ronde, waarin de twee overgebleven coureurs alles uit de kast zullen halen om als eerste over de streep te komen.

Om te mogen deelnemen aan de Battle of de Lowlands moet je van zeer goede huize komen. Enkel de vijf beste coureurs uit Nederland en België komen in aanmerking. En dan zijn daar ook nog eens vijf internationale toppiloten, het zogenaamde All Star Team. Vorig jaar won Arie Vos. De Belgen zijn echter uit op revanche!

Selectie België: Bastien Mackels, Sebastien le Grelle, Richard White, Nicky De Wit en nog een onbevestigde rijder.
Selectie Nederland: Arie Vos, Danny de Boer, Kevin Valk, Peter Schalken en nog een onbevestigde rijder.
Selectie All Star Team: Damian Cudlin, Markus Reiterberger plus drie andere rijders.

Ook op het programma staan de Moriwaki Cup en de 3D Cup. Meer informatie: www.circuit-zolder.be/content/battle-lowlands-motorbikes

Foto: Pers Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.