zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wildcard Dutch TT voor Van Leeuwen UPDATE

UPDATE 27 MEI 2011, 9h07
Ook de andere drie wildcards zijn bekend. Naast Thomas van Leeuwen krijgen ook Bryan Schouten, Ernst Dubbink en Jerry van de Bunt de kans om zich te kwalificeren voor de race in de 125cc categorie. Hie

Dubbink (22, Daarle) en Van de Bunt (18, Nijkerkerveen) kregen al eerder een wildcard voor de TT, Schouten (16, Zevenbergen) en Van Leeuwen (16, Wezep) nog niet. Het kwartet hoopt zich op 25 juni aan te sluiten bij Jasper Iwema, de enige Nederlander die in het 125cc wereldkampioenschap over een vast startbewijs beschikt.
 
BERICHT 26 MEI 2011
Dit jaar rijdt het 125cc voor het laatst tijdens de Dutch TT. Nooit meer tweetakten… Gelukkig wordt deze trieste gebeurtenis opgeleukt door Nederlandse deelname. Want gisterenmiddag om 14.17 uur kwam het verlossende bericht dat Thomas van Leeuwen de Dutch TT mag rijden.

Op 26 juni 1971 reed Opa Teunis Ramaker de TT, toen nog op het 7,7 km lange circuit. Hij sloot die race af op een derde plaats achter Angel Nieto en Jos Schurgers. Veertig jaar later mocht oom Wilhelm van Leeuwen meedoen. Ervaring is er rondom Thomas van Leeuwen dan ook voldoende aanwezig.

Ook uniek, Van Leeuwen rijdt net als zijn opa op een Hollandse motorfiets. Opa bracht een zelfgebouwde Teraha aan de start, Thomas verschijnt op een EvL125/Bakker. De krachtbron is ontwikkeld en geconstrueerd door zijn vader Everhard, het frame komt natuurlijk uit Heerhugowaard.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen