Wildcard Dutch TT voor Van Leeuwen UPDATE

UPDATE 27 MEI 2011, 9h07
Ook de andere drie wildcards zijn bekend. Naast Thomas van Leeuwen krijgen ook Bryan Schouten, Ernst Dubbink en Jerry van de Bunt de kans om zich te kwalificeren voor de race in de 125cc categorie. Hie

Dubbink (22, Daarle) en Van de Bunt (18, Nijkerkerveen) kregen al eerder een wildcard voor de TT, Schouten (16, Zevenbergen) en Van Leeuwen (16, Wezep) nog niet. Het kwartet hoopt zich op 25 juni aan te sluiten bij Jasper Iwema, de enige Nederlander die in het 125cc wereldkampioenschap over een vast startbewijs beschikt.
 
BERICHT 26 MEI 2011
Dit jaar rijdt het 125cc voor het laatst tijdens de Dutch TT. Nooit meer tweetakten… Gelukkig wordt deze trieste gebeurtenis opgeleukt door Nederlandse deelname. Want gisterenmiddag om 14.17 uur kwam het verlossende bericht dat Thomas van Leeuwen de Dutch TT mag rijden.

Op 26 juni 1971 reed Opa Teunis Ramaker de TT, toen nog op het 7,7 km lange circuit. Hij sloot die race af op een derde plaats achter Angel Nieto en Jos Schurgers. Veertig jaar later mocht oom Wilhelm van Leeuwen meedoen. Ervaring is er rondom Thomas van Leeuwen dan ook voldoende aanwezig.

Ook uniek, Van Leeuwen rijdt net als zijn opa op een Hollandse motorfiets. Opa bracht een zelfgebouwde Teraha aan de start, Thomas verschijnt op een EvL125/Bakker. De krachtbron is ontwikkeld en geconstrueerd door zijn vader Everhard, het frame komt natuurlijk uit Heerhugowaard.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.