zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Willemsen wint Hans de Beaufortbeker

Tien keer wereldkampioen worden is alleen voorbehouden aan absolute winnaars. En onder die groep valt Daniël Willemsen zonder twijfel. Het kon dan eigenlijk ook niet anders dan dat hij de Hans de Beaufortbeker zou winnen dit jaar. Het is de vijfde keer dat Willemsen deze eervolle onderscheiding krijgt, waarbij zowel sportieve prestaties als ambassadeurschap voor de motorsport voorop staan.

In 2008 nam de 37-jarige Lochemer, tevens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de award voor het laatst in ontvangst. Daarna slaagde tot 2012 alleen het grasbaanduo William en Nathalie Matthijssen erin door de strenge selectie te geraken en vervolgens werd de prijs twee jaar achtereen niet toegekend.

Willemsen, die tijdens de prijsuitreiking een vergulde kampioensmotor kreeg aangeboden van zijn sponsor, reageerde blij verrast. “Ik krijg niet zomaar ergens kippenvel van, maar het winnen van mijn vijfde Hans de Beaufortbeker was wel heel erg mooi. Ik ken de traditie van deze onderscheiding en ik weet welke namen erop staan.”, aldus de 37-jarige tienvoudig wereldkampioen, die voorlopig nog niet aan stoppen denkt. “Ik ben nog niet klaar met de sport.”

Aanstormend talent Davy Pootjes (14) mocht de Ben Majoor Trofee in ontvangst nemen. Davy werd in 2012 kampioen in de ONK-klasse 85cc, Europees kampioen in de MX 85cc en derde in het WK Jeugd 85cc. Als klap op de vuurpijl behoorde hij tot de drie rijders die de WK-titel van het teamkampioenschap MX jeugd binnensleepten voor Nederland. Pootjes heeft al veel goeds laten zien op nationaal en internationaal vlak. Hij mag daarom worden gezien als een waar talent voor de nabije toekomst.

Andere prijzen die jaarlijks door de KNMV worden uitgereikt zijn de Baansporttrofee en het Motorsporthart. Deze gingen respectievelijk naar EK grasbaan-organisator MFAC Loppersum en naar Gerry Meereboer, die zich heeft ingezet voor de motocross in de kop van Noord-Holland.

Foto: Eddy Koedijk

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen