Wint Marc Marquez een keer niet, doet zijn broer dat wel…

Dat er een Marquez wint in de MotoGP is niet zo bijzonder, Marc won immers al 56 MotoGP-races. Maar tijdens de #StayAtHomeGP op Mugello was het broer Alex die won. Een klein detail; het ging om een online wedstrijd en helaas niet eentje op echte MotoGP-motoren.

Fabio Quartararo was vooraf de grote favoriet omdat hij in z’n vrij tijd ‘nog wel eens’ een computerspelletje speelt en hij mocht ook nog eens vertrekken vanaf pole. Maar al in de eerste bocht ging het mis en ging hij onderuit. Ironisch genoeg nam hij in zijn val Maverick Viñales mee. Inderdaad, zijn teamgenoot vanaf volgend seizoen.

Uiteindelijk werd Viñales nog derde, Quartararo vierde nadat hij nog een keer crashte met Aleix Espargaro. Op Alex Marquez had niemand een antwoord. Zelfs Francesco Bagnaia niet, die zich behoorlijk uit de chaos wist te houden en zo tweede werd. Marc Marquez werd vijfde en kon daar voor één keer om glimlachen.

Ja, we weten het… Het is geen echte race, maar we moeten iets in deze situatie…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?