woensdag 4 oktober 2023

Wint Marc Marquez een keer niet, doet zijn broer dat wel…

Dat er een Marquez wint in de MotoGP is niet zo bijzonder, Marc won immers al 56 MotoGP-races. Maar tijdens de #StayAtHomeGP op Mugello was het broer Alex die won. Een klein detail; het ging om een online wedstrijd en helaas niet eentje op echte MotoGP-motoren.

Fabio Quartararo was vooraf de grote favoriet omdat hij in z’n vrij tijd ‘nog wel eens’ een computerspelletje speelt en hij mocht ook nog eens vertrekken vanaf pole. Maar al in de eerste bocht ging het mis en ging hij onderuit. Ironisch genoeg nam hij in zijn val Maverick Viñales mee. Inderdaad, zijn teamgenoot vanaf volgend seizoen.

Uiteindelijk werd Viñales nog derde, Quartararo vierde nadat hij nog een keer crashte met Aleix Espargaro. Op Alex Marquez had niemand een antwoord. Zelfs Francesco Bagnaia niet, die zich behoorlijk uit de chaos wist te houden en zo tweede werd. Marc Marquez werd vijfde en kon daar voor één keer om glimlachen.

Ja, we weten het… Het is geen echte race, maar we moeten iets in deze situatie…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image