Wint Nederland nu wel de MXoN?

V.l.n.r. Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff, Patrice Assendelft en Jeffrey Herlings gaan voor goud in de Motorcross der Naties.

Komend weekend wordt in het Amerikaanse Red Bud de Motorcross der Naties verreden, het wereldkampioenschap voor landenteams. Nederland komt met het sterkst mogelijke team: wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff (zevende in de MXGP) en Calvin Vlaanderen (zesde in de MX2). Het team staat onder leiding van KNMV-directeur Patrick Assendelft. 

Herlings: ‘Het zou mooi zijn om met het Nederlandse team bovenaan te eindigen. Het zal gaan tussen de Fransen, de Amerikanen en ons.’ Coldenhoff: ‘Dit is de mooiste wedstrijd van het jaar. Het is een eer om voor je land te mogen rijden.’ De Nederlandse Zuid-Afrikaan Vlaanderen: ‘Mijn opa en oma waren Nederlanders, daarom heb ik ook een Nederlands paspoort. Wij behoren tot de kanshebbers, samen met Frankrijk en de VS.’

Op Eurosport 2 is de derde (en laatste) manche rechtstreeks te zien. De uitzending start om 21.00 uur met beelden van de eerste en tweede manche, waarna om 22.00  uur live overgeschakeld zal worden naar Amerika voor de grote finale. Marc de Reuver en Iwan van der Valk verzorgen het commentaar. 

De NOS heeft op haar website een livestream van alle manches. Met om 19.00 uur de MXGP + MX2, om 20.30 uur MX2 + Open en om 22.00 uur MXGP + Open. Sebastiaan Timmerman is daar je commentator.

Over een jaar wordt deze landenwedstrijd op het TT Circuit verreden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL