WK Langbaan Solo naar Eenrum

Het is – zeer terecht – groot feest bij Motorclub Eenrum & Omstreken (MCE). De FIM heeft namelijk één van de vijf Grand Prix’ om het WK Langbaanracen in 2014 toegewezen aan de MCE. Op zondag 17 augustus 2014 zal daardoor voor de vierde keer – na 1999, 2000 en 2010 – een GP om het WK Langbaan Solo op de supersnelle grasbaanovaal plaatsvinden.

GP-Serie WK Langbaan 2014
29 mei – Finale 1 – Herxheim (GER)
13 juli  – Finale 2 – Marmande (FRA)
17 augustus – Finale 3 – Eenrum
13 september – Finale 4 – Morizes (FRA)
28 september – Finale 5 – Mühldorf (GER)

Eenrum staat in deze cyclus tussen vier zeer grote, traditionele langbaanklassiekers. Herxheim (bij Karlsruhe) en Marmande (bij Bordeaux) behoren al vele jaren tot de grootste evenementen in de wereld. Beide wedstrijden trekken jaarlijks zelfs tussen de vijftien- en twintigduizend toeschouwers! Ook Morizes (bij Bordeaux) en Mühldorf (bij München) zijn wedstrijden met een lange historie.

Meer informatie is te vinden op www.mceenrum.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.