dinsdag 16 juli 2024

WK Supersport 300 Aragón: grillig en onvoorspelbaar

Kawasaki was de afgelopen jaren – zeker met het Belgisch-Nederlandse MTM team – het dominante merk in het WK Supersport 300. Des te opvallender was het dat er geen enkele Kawasaki-coureur op het podium stond tijdens de openingsraces op Aragón. Yamaha-rijders Marc Garcia en Alvaro Diaz verdeelden de buit. Voor de Nederlandse inbreng zorgen Victor Steeman en Ruben Bijman, beiden uitkomend voor MTM Kawasaki. Steeman kwam over van KTM, waarmee hij vorig jaar al eens een WK-race wist te winnen. De 21-jarige coureur liet op Aragón zien dat hij tot de favorieten behoort. In de eerste race vocht Steeman tot de laatste bocht voor de derde plaats, maar werd hij vierde. Een dag later deed Steeman veel kopwerk, totdat hij in de slotfase werd geraakt door een andere rijder en crashte. De rijder uit Lathum stond vorig jaar op pole position in Assen en hij mag zeker gezien worden als een grote kanshebbers op één of misschien wel twee zeges bij zijn thuisronde. Bijman had minder geluk. Startend vanaf een negende plaats ging de 18-jarige coureur in beide races onderuit. De snelheid is er bij Bijman, nu zal hij het nog moeten omzetten in passende resultaten.

WK Supersport Aragón: Glenn van Straalen in topvorm

Thom Molenaar en Sven Doornenbal zullen net als vorig jaar van start gaan met een wildcard in Assen. De twee teamgenoten racen normaal gesproken in het IDM.

Fotografie: 2SNAP

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen