WK Supersport-wildcard Van Leuven

Het uitstellen van de ONK Paasraces heeft er zeer onverwachts voor gezorgd dat een droom uitkomt voor Kevin van Leuven. De United Gebben Racing-coureur maakt zondag 28 april op het TT Circuit Assen zijn debuut in het WK Supersport. Het wordt ook voor het team een bijzonder weekend aangezien het de eerste (!) race in de geschiedenis van United Gebben Racing zal zijn. Over uitdagingen gesproken.

Normaal gaat aan zo’n wildcarddeelname een maandenlange voorbereiding vooraf, maar in het geval Van Leuven – United Gebben Racing liep dat net iets anders. Lachend: “We zijn er twee dagen mee bezig geweest. Toen we hoorden dat de eerste Dutch Supersport-race niet door kon gaan vanwege de aanhoudende winter, zijn we meteen in actie gekomen. De volgende ONK-race is namelijk pas half mei in Hengelo. Na een dag rondbellen met bestaande én nieuwe sponsors door teammanager Benno Scholten hadden we het budget rond. Ongelooflijk!”

Hoewel Van Leuven erg uitkijkt naar zijn WK-debuut, maakt hij zich tegelijkertijd geen illusies. “Ik ga van start op mijn ONK Supersport Yamaha. In de winter hebben we veel verbeteringen doorgevoerd aan eigenlijk alles, waardoor de R6 op scherp staat. We gaan geen speciaal blok prepareren dus ik denk dat we zo’n tien tot vijftien pk te kort zullen komen. Een WK-blok is te duur voor ons.”

“Daarnaast zullen we het doen met dezelfde elektronica als waarmee ik in het Nederlands kampioenschap ga rijden, dus zonder onder andere launchcontrol en zonder traction controle. Het Dutch Supersport heeft in 2013 prioriteit, hoe gaaf deze kans ook is. We hebben ook gekeken om de IDM-race op de Lausitzring mee te pakken, maar dat is geen ONK-circuit en voor sponsors minder interessant. Bovendien kan ik tijdens het WK veel meer rijden op een veel hoger niveau.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.