13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

WK Supersport-wildcard voor Van der Mark

De Nederlandse wegrace staat een nieuw hoogtepunt te wachten. Michael van der Mark heeft een wildcard gekregen voor de Russische ronde van het WK Supersport op zondag 26 augustus. De Nederlander, momenteel tweede in het Superstock 600 Europees Kampioenschap, zal uitkomen voor het officiële Ten Kate Racing Products-team naast de Australiër Broc Parkes.

Michael van der Mark: “Ik ben echt heel erg blij en kan niet wachten om met de Ten Kate Racing Products Honda CBR600RR te racen. Ik heb deze Honda vorig jaar getest en dat was al iets bijzonders maar om te racen met deze motorfiets is natuurlijk veel specialer. Ik wil Ronald en Gerrit ten Kate van Ten Kate Racing, mijn EAB Ten Kate Junior teambaas Ferry Schoenmakers en al mijn sponsors bedanken voor deze geweldige kans. Het is onmogelijk om een voorspelling te doen maar ik zal alles geven wat ik in mij heb.”

Ferry Schoenmakers (teambaas EAB Ten Kate Junior Team): “Ik ben heel blij met de wildcard van Michael van der Mark. Het is een prachtige kans voor hem en ik ben Ronald en Gerrit ten Kate en alle sponsors erg dankbaar. Het is echter zeer belangrijk om te weten dat deze wildcard in het Ten Kate Racing Products-team geen enkele garantie voor volgend jaar geeft. Er staan nog drie belangrijke wedstrijden op het programma van het Superstock 600 Europees Kampioenschap waarin Michael strijdt voor de titel. Na Magny-Cours, de laatste race van 2012, gaan we ons richten op 2013 en zal duidelijk worden wat de mogelijkheden voor volgend seizoen zijn.”

“De Moscow Raceway is nieuw voor iedereen en dat is een van de redenen waarom we voor Rusland gekozen hebben”, aldus Schoenmakers. “Bovendien rijdt het Superstock 600 niet dat weekend en is er een extra testdag op woensdag voor de eerste Russische WK Supersport-wedstrijd. We kijken echt uit naar het evenement.”

Meer details volgen in het persbericht dat Ten Kate Racing Products volgende week verstuurd. Het eerste Russische raceweekend in de geschiedenis van het WK Supersport begint op woensdag 22 augustus met de eerder genoemde extra testdag.

Foto: Pers Racing

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen