woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

WSBK: Honda krijgt vleugels

Onder het toeziend ook van de internationale pers, Honda Motor Europa, sponsors, partners en WK-Superbike organisator Dorna vond maandag de presentatie plaats van het Honda WSBK-team. Of eigenlijk het Red Bull Honda World Superbike Team, want de stal waarvoor Nicky Hayden en Stefan Bradl uitkomen heeft nu officieel een nieuwe hoofdsponsor.

In de zogenaamde Hanger-7 in het Oostenrijkse Salzburg werd de vernieuwde CBR1000RR Fireblade SP2 onthuld. De fabrikant van energiedrankjes sponsort al een enorm aantal sporters, zo zien we het logo van de stier ook op Jeffrey Herlings’ KTM. Ook lijkt de Red Bull-pet met superlijm vast te zitten op het hoofd van Neerlands autoracetrots Max Verstappen, maar terug naar de motorsport. Het is voor het eerst dat Red Bull de naam verbindt aan het WK Superbike.“Het is een nieuw jaar met een nieuwe motor, een nieuwe titelpartner en nieuwe teamgenoot, dus er zijn zeker veel veranderingen en een heleboel dingen om naar uit te kijken. Dit is mijn tweede jaar in het WK Superbike, dus ik hoop dat ik de ervaring van vorig jaar kan meenemen en het naar het volgende niveau kan brengen. Het niveau van de concurrentie is hoger dan ooit en we hebben een grote klus voor de boeg, maar iedereen is echt gemotiveerd en ik kan niet wachten om te beginnen”, aldus Nicky Hayden.Ook Stefan Bradl is erg enthousiast. “Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen! Het is een hele nieuwe ervaring voor mij, en een nieuw kampioenschap waarin ik nog nooit eerder heb gereden. We hebben een nieuwe Fireblade, dus het zal een beetje tijd kosten om eraan te wennen.” Hieraan voegt teammanager Ronald ten Kate nog toe: “Ik ben ervan overtuigd dat 2017 een geweldig jaar voor het Red Bull Honda World Superbike Team zal zijn!”

Alle foto’s van de nieuwe kleurstelling zijn te vinden op onze Facebookpagina. Like de pagina om niets meer te missen!

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen