Yamaha steunt Rossi’s raceschool

Yamaha wordt de officiële partner en motorleverancier van de VR46 Riding Academy, en in alle eerlijkheid is dat verre van schokkend nieuws. Als plotsklaps Honda de grote nieuwe steun en toeverlaat in voor en tegenspoed zou worden, dan zou het schokkend nieuws zijn!

Rossi en Yamaha gaan uiteraard al even samen, maar nu dus ook in de coureursopleiding van de negenvoudig wereldkampioen. Bedoeling is dat Yamaha de VR46 Riding Academy gaat voorzien van in totaal 26 motoren. Yamaha YZF-R3’s en YZ250F-modellen. Zowel straat- als crossmotoren dus.

Behalve technisch partner gaat Yamaha de aanstormende coureurs ook helpen voorzien van een gedegen basis voor later. Zaken als PR wil men de jeugd goed bijbrengen, omdat omgang met de pers coureurs op latere leeftijd kan maken of kraken. 

Uiteindelijk wil Yamaha mede door de VR46 Riding Academy een soort ladder creëeren, met als hoogste trede natuurlijk de MotoGP. Een van de lagere treden zou dus de Riding Academy zijn, maar ook op de stappen ertussen wil Yamaha er kunnen staan voor haar talentjes. Enerzijds omdat ze het beste voor hebben met de coureurs, maar anderzijds zijn succesvolle rijders uit eigen kweek natuurlijk goud waard in een later stadium van hun carrière. Het mes snijdt aan twee kanten.

Voor komend jaar staan er al twee weeklange evenementen op de kalender, waar jonge talentjes instructie gaan krijgen onder meer Valentino Rossi. Er wordt tijdens die zeven dagen samen getraind in de sportschool en gereden op Rossi’s MotoRanch en het circuit van Misano.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?