13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Yamaha steunt Rossi’s raceschool

Yamaha wordt de officiële partner en motorleverancier van de VR46 Riding Academy, en in alle eerlijkheid is dat verre van schokkend nieuws. Als plotsklaps Honda de grote nieuwe steun en toeverlaat in voor en tegenspoed zou worden, dan zou het schokkend nieuws zijn!

Rossi en Yamaha gaan uiteraard al even samen, maar nu dus ook in de coureursopleiding van de negenvoudig wereldkampioen. Bedoeling is dat Yamaha de VR46 Riding Academy gaat voorzien van in totaal 26 motoren. Yamaha YZF-R3’s en YZ250F-modellen. Zowel straat- als crossmotoren dus.

Behalve technisch partner gaat Yamaha de aanstormende coureurs ook helpen voorzien van een gedegen basis voor later. Zaken als PR wil men de jeugd goed bijbrengen, omdat omgang met de pers coureurs op latere leeftijd kan maken of kraken. 

Uiteindelijk wil Yamaha mede door de VR46 Riding Academy een soort ladder creëeren, met als hoogste trede natuurlijk de MotoGP. Een van de lagere treden zou dus de Riding Academy zijn, maar ook op de stappen ertussen wil Yamaha er kunnen staan voor haar talentjes. Enerzijds omdat ze het beste voor hebben met de coureurs, maar anderzijds zijn succesvolle rijders uit eigen kweek natuurlijk goud waard in een later stadium van hun carrière. Het mes snijdt aan twee kanten.

Voor komend jaar staan er al twee weeklange evenementen op de kalender, waar jonge talentjes instructie gaan krijgen onder meer Valentino Rossi. Er wordt tijdens die zeven dagen samen getraind in de sportschool en gereden op Rossi’s MotoRanch en het circuit van Misano.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen