Zarco naar KTM

De geruchten hadden we al wel gehoord en gelezen, maar nu is het officieël: Johann Zarco heeft een contract getekend bij het fabrieksteam van KTM voor 2019 en 2020.

En dat betekent automatisch dat er één van de huidige KTM-rijders plaats zal moeten maken. Pol Espargaro niet, want die tekende gisteren al een nieuw tweejarig contract. Bradley smith blijft – helaas voor hem – over. De Brit die dit seizoen niet bepaald roemrijk is zat na het even zo zwakke vorige seizoen al op de wipstoel. Zarco neemt zijn plaats nu in en dat belooft vuurwerk.

Want kijkende naar wat de Fransman dit seizoen heeft laten zien met zijn ‘oude’ Tech3 Yamaha heeft gepresteerd dit seizoen kan dat met nieuw fabrieksspul misschien zelfs nog wel beter! Wij zijn zeer benieuwd wat nummer 5 er van gaat bakken, maar eerst eens zien wat er dit seizoen nog mogelijk is. Zarco staat op plaats 5 in het klassement, op gelijke hoogte als Cal Crutchlow. Aangezien de eerste vijf rijders slechts 8 punten uit elkaar zitten is er – zoals ze altijd zo mooi zeggen – ‘nog van alles mogelijk’!

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.