Zeer zorgelijke berichten over Lascorz

Tijdens de eerste maandagtest van het WK Superbike-seizoen is Joan Lascorz zeer zwaar ten val gekomen op het circuit van Imola. De Spanjaard verloor in de bergopwaartse sprint tussen de haakse Tosa en de blinde bocht Piratella om nog onduidelijke redenen de controle over zijn fabrieks-Kawasaki. Lascorz kreeg op het circuit direct medische assistentie en werd vervolgens voor verdere behandeling naar het medisch centrum van het circuit gebracht. De circuitdokter besloot na een kort onderzoek dat de teamgenoot van Tom Sykes per helikopter zo snel mogelijk naar het Maggiore ziekenhuis in Bologna getransporteerd moest worden.

Dit ziekenhuis staat bekend vanwege de speciale afdeling voor patiënten met een (mogelijke) dwarslaesie. Gisteren is Lascorz daar geopereerd. In zes uur kregen de specialisten het voor elkaar om de T6 wervel weer op de goede plaats te zetten. Vaststaat dat Lascorz zijn ruggenmerg bij zware impact beschadigd heeft. Daarnaast zou hij ook zijn schouderblad en sleutelbeen gebroken hebben maar dat is momenteel slechts bijzaak. Officieel is er nog niets bekend over de blijvende gevolgen voor Joan Lascorz maar onder andere Marco Melandri en John Hopkins lieten weten dat de Spanjaard zeer waarschijnlijk vanaf zijn nek verlamd zal zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?