vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zesde pole voor Bradl

Stefan Bradl (foto) lijkt zijn heerschappij in de Moto2 bij de TT van Assen met strakke hand voort te zetten. De Duitser veroverde vrijdag voor de zesde keer dit seizoen pole. Hij klokte de snelste ronde van 1.39,315. De Spanjaard Marc Marquez reed de tweede tijd (1.39,600) en de Italiaan Simone Corsi noteerde de derde tijd (1.39,700).

Michael van der Mark kwalificeerde zich als 33e voor de race van zaterdag. De jonge Rotterdammer rijdt mee dankzij een wildcard en deed het gezien zijn minimale voorbereiding gewoon goed. De enige vrouw in het gezelschap startte niet in de kwalificatierace.

Elena Rosell ging alle trainingen hard onderuit en beschadigde haar motor zodanig, dat haar monteurs de machine niet meer tijdig hersteld kregen.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen