Zondag bespreekbaar voor TT

Sinds Qatar een avondrace is, wordt alleen de Dutch TT nog op zaterdag verreden. Een prachtige traditie waar je eigenlijk vanaf zou moeten blijven… Maar of dat gaat lukken is maar de vraag. Het laatste weekeinde van juni blijft voor de TT van Assen een heilige plek op de motorsportkalender, maar een verschuiving van de racedag naar de zondag is bespreekbaar. ”Het wordt zeker een onderwerp van gesprek in de onderhandelingen. Misschien moeten we die traditie loslaten uit commerciële overwegingen”, aldus directeur Peter Oosterbaan tegen het ANP.

Dorna eist het zeer opvallend niet van de TT. Oosterbaan: ”Ze maken wel kenbaar dat ze de TT net als alle andere races in het wereldkampioenschap graag op zondag zien. Voor ons is het niet onoverkomelijk, maar wij willen eerst goed alle gevolgen in kaart brengen. We houden het daarom voorlopig nog op zaterdag.”

Om extra publiek te trekken, wilde de organisatie een heuse vliegshow houden. Iets dat bij bijvoorbeeld de F1 GP op Magny-Cours altijd voor zeer enthousiaste reacties zorgde. Nederlanders bleken er iets minder warm voor te lopen… Dat de show met F-16’s niet doorgaat heeft daar overigens niets mee te maken. De voorbereidingstijd bleek te kort om de veiligheid te garanderen. In 2013 moet de vliegshow er wel komen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.