Zondag EK grasbaan Eenrum

Op de mooiste grasbaan van Nederland, de 625 meter lange baan van Eenrum, wordt op zondag 19 augustus de finale van het Europees kampioenschap verreden. Onder de twintig deelnemers bevinden zich vier Nederlanders: Dirk Fabriek, Jannick de Jong, Jeffrey Woortman en Mark Stiekema. Zij moeten het opnemen tegen sterke rijders uit Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland. De Jong en Fabriek schopten het al eens tot de tweede plaats in het EK.

Zij behoren ook nu tot de titelfavorieten. Stephan Katt en Stéphane Tressarrieu waren al eens Europees kampioen. Dat het een felle strijd zal worden staat vooraf wel vast. Door een verhoging van de taluds kunnen de toeschouwers vanaf elke plaats de strijd op de baan goed volgen. Naast de Europese specials komen ook nog de zijspannen, de ST1 en de ST2 aan de start.

Er wordt getraind tussen half negen en half elf. Tussen half twaalf en twaalf uur is er een Meet & Greet met de EK-rijders. De rijdersvoorstelling is om een uur, waarna om half twee de wedstrijden beginnen. Meer informatie: www.mceenrum.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.