Ducati onthult Scrambler Urban Motard en Scrambler 1100 Tribute PRO

Niemand houdt meer van een jubileum dan de fabrikanten van motorfietsen. Neem nu Ducati. Jij en ik zien het jaar waarin we leven misschien als 2021, maar voor onze vrienden in Bologna is het ook een belangrijk jubileum. In 1971 lanceerde Ducati voor het eerst een luchtgekoelde tweecilinder en legde daarmee de basis voor de Scrambler-legende.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO

Om deze belangrijke 50ste verjaardag te vieren, heeft Ducati ook een paar andere historische ontwerpmijlpalen gebruikt om ons de nieuwe Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro te brengen. Het iconische door Giugiaro getekende Ducati-logo, dat uitgebreid gebruikt wordt in dit ontwerp, is nieuw leven ingeblazen. Als dat nog niet genoeg retro-moderne glorie voor je is, is het historische Giallo Ocra-kleurenschema misschien wel de kers op de taart.

Om eerlijk te zijn, het is een combinatie van stylingelementen die je bijna op je hoofd doet slaan en zeggen ‘waarom hebben ze dit niet eerder gedaan?’ Maar aan de andere kant, als je Ducati bent, waarom zou je dan niet wachten op een geschikte verjaardag om zo’n perfect uitgevoerde retro-bom de wereld in te sturen?

Ducati Scrambler Urban Motard.

Ducati Scrambler Urban Motard

Maar dat is niet alles wat nieuw is in het Land of Joy. Aan de andere kant van het stilistische spectrum, kondigde Ducati ook haar nieuwe Urban Motard Scrambler 800 aan voor medio oktober 2021. Waar de Scrambler 1100 Tribute Pro draait om het erfgoed, draait de Urban Motard om het leven in het moment. De nieuwe kleurstelling combineert Star White Silk met Ducati GP ’19 Red en zwarte graphics op de tank, geïnspireerd door graffiti.

De motorfiets is ook uitgerust met een vlak zadel, laag stuur, nummerplaten aan de zijkant die het een soort van industriële look geven, een helder rood hoog spatbord aan de voorkant en 17-inch spaakwielen omwikkeld met Pirelli Diablo Rosso III-banden.

Pierre Terblanche werkt aan nieuwe Ducati Supermono

Beide Ducati’s nieuwe Scrambler modellen bieden een nieuw uiterlijk, maar geen echte veranderingen. Bovendien kunnen A2-licentiehouders een van de twee nieuwste leden van de Scrambler-familie krijgen in een 35kW versie.

Beschikbaarheid

Beide nieuwe modellen van het Ducati Scrambler gamma zullen vanaf begin december 2021 verkrijgbaar zijn bij de officiële Ducati dealers. De prijs van de Ducati Scrambler Urban Motard is € 11.690,- in België en € 13.290,- in Nederland. De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is verkrijgbaar voor € 14.390,- in België en € 16.990,- in Nederland. Alle Ducati Scrambler modellen zijn ook beschikbaar in een 35-kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?