donderdag 23 mei 2024

Motor.NL Bergtraining Weserbergland

31 mei-01-02 juni 2024

Motorparadijs dicht bij huis!

Deze reis staat in het thema van de prachtige landschappen van het Weserbergland met haar heuvels en dalen, de kleine en de grote rivieren en natuurlijk een aantal kastelen en bochten!. 

De nadruk van deze training ligt natuurlijk vooral op het motorrijden op het zeer fraaie wegennet, waarin al deze schoonheden met elkaar worden verbonden.

Een reis door het Weserbergland is een constant op en neer tussen de vallei van de Weser en de toppen van de omliggende bergkammen. 

Wie had gedacht dat in de noordelijke helft van de bondsrepubliek zelfs serpentines te vinden zijn? Het Weserbergland is een lage bergrug in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. 

De rug loopt in westoostelijke richting. Bij Porta Westfalica ligt het meest westelijk gelegen punt. De rug loopt dan via Rinteln naar Hessisch Oldendorf in het oosten. 

Het Wezergebergte vormt de meest noordelijk rug van het Weserbergland; ten noorden ervan ligt de Noord-Duitse Laagvlakte.

De toppen van het Wezergebergte liggen rond de 300 meter. 

De meest westelijke top is de Jakobsberg van 235 meter hoogte waarop een televisietoren staat en eindigt in het oosten met de Hohenstein, die 330 meter hoog is.

Bij de MOTORNL Bergrijvaardigheidstrainingen is het doel om een ieder een leuk en leerzaam weekend te bezorgen.

De groepsgrootte is 6 hooguit 7 deelnemers, iedereen kan hier aan meedoen, wij racen niet, we proberen iedereen meer vertrouwen te geven met het rijden van bochten.

De hotels waar we verblijven hebben goede kamers en zijn op ons ingespeeld.

Wij verzamelen op verschillende locaties, dit is afhankelijk van de gekozen bestemming.

Motor.NL Trainingen worden zelfstandig uitgevoerd door onze partner Motorlangweekend.nl | Verkeersschool Jan Kremers. Op alle trainingen zijn de algemene voorwaarden van onze partner van toepassing, niet die van Motor.NL Media Company. Motor.NL Media Company is niet verantwoordelijk voor de uitvoering en eventuele wijzigingen van data of inhoud van trainingen door onze partner. Voor eventuele vragen en opmerkingen dient u altijd contact op te nemen met Motorlangweekend.nl / Jan Kremers.
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen