maandag 15 juli 2024

120 Jaar Harley-Davidson groots gevierd in Budapest

Het Harley-Davidson® 120th Anniversary Festival zit erop. Vier zonovergoten dagen, van 22 tot 25 juni, was het iconische Puskás Aréna Park in Boedapest het domein van zo’n 100.000 Harley-Davidson-fans. Het festival nam het park over met een breed scala aan attracties en activiteiten, waaronder een grootse showcase van oude en nieuwe Harley-Davidsons. Het hoogtepunt van deze Harley-Davidson Expo was een exclusieve Europese première van de gloednieuwe 2023 CVO-modellen, de CVO Road Glide en CVO Street Glide, die slechts twee weken voor het festival wereldwijd onthuld zijn.

Motorrijders kregen de kans om in en rond Boedapest een proefrit te maken op meer dan 70 Harley-Davidson-motoren. Ook was er een gepersonaliseerde Pan America demo-ervaring van twee uur op de weg en offroad mogelijk, bedoeld om de capaciteiten van deze Adventure-Touring-motorfiets volledig te testen.

Uit de hele wereld

Harley-Davidson-rijders en -fans kwamen vanuit de hele wereld naar Boedapest, niet alleen vanuit Europa maar ook vanuit de VS, Australië, Zuid-Afrika en Singapore. Een van de hoogtepunten voor zowel bezoekers als de lokale bevolking was het uitgebreide entertainmentprogramma met meer dan 50 bands op vijf podia, waaronder internationale acts als Airbourne en Wolfmother uit Australië, Larkin Poe uit de VS, fanfavoriet The Picture Books uit Duitsland, de Britse rockband The Darkness en Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, die op zondagavond afsloot. Iconische lokale bands als EDDA Művek en Pokolgép gaven het programma een Hongaars accent.

VIP’s & winnaars

Onder de aanwezige VIP’s was Jochen Zeitz, Chairman, President en CEO van Harley-Davidson, die samen met Karen Davidson en Bill Davidson, kleinkinderen van oprichter William A. Davidson, een prijsvraag organiseerde waarbij een limited-edition 120th Anniversary Harley-Davidson Heritage Classic werd uitgereikt aan de dolgelukkige Britse winnaar.

Custom Bike Show

Naast een grote verscheidenheid aan waanzinnige custom motorfietsen die op verschillende locaties rond het festival werden geëxposeerd, was er vrijdag een Custom Bike Show voor klanten, ondersteund door Metzeler Tires, met meer dan 80 motoren uit acht verschillende landen die speciaal naar Boedapest waren gekomen om mee te strijden. De uiteindelijke winnaar was Marco Sonnino uit Italië.

30ste H.O.G. Rally

Harley-Davidson was in Boedapast verheugd om de locatie aan te kondigen voor de 30ste editie van de H.O.G. Rally van volgend jaar, een gratis evenement voor alle rijders dat zal plaatsvinden in het Italiaanse Senigallia, van 6 tot 9 juni 2024. De prachtige locatie ligt op minder dan twee uur van Bologna en heeft iconische renaissance architectuur, een prachtige kustlijn en is omgeven door glooiende heuvels en kronkelende wegen. Al met al, de perfecte locatie om een trip naartoe te plannen in 2024!

Dank en vooruitblik

Kolja Rebstock, Regional Vice-President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika vertelt: “Dit was echt een uniek festival, dat opnieuw bewees dat Harley-Davidson een zeer magnetisch merk is en een levensstijl biedt die veel verder reikt dan motorfietsen. Namens Harley-Davidson EMEA wil ik de organisatoren van het evenement ‘SportMarketing Agency Kft’, de stad Boedapest en natuurlijk de inwoners van Hongarije bedanken voor het omarmen van de bijzondere combinatie van motoren, muziek en entertainment, door rijders van over de hele wereld welkom te heten. Wij gaan nu door naar Oostenrijk voor ons volgende grootschalige evenement, van 5 tot 10 september, waar we rijders verwelkomen bij de viering van 25 jaar European Bike Week.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen