130 km borden zorgen voor discussies

De borden langs de snelweg die het einde van de 130 kilometer zones aangeven zorgen al enige tijd voor discussies. “Het was de afgelopen tijd het onderwerp van gesprek in menig huiskamer”, meldt een woordvoerder van de ANWB in De Telegraaf.

De verwarring ontstaat doordat het bord het einde van een verbod aangeeft, in dit geval om harder te gaan dan 130 kilometer per uur. Daarna vervalt het verbod en geldt het algemene maximum van 120. Soms staat dat aangeven, maar op sommige plekken niet en wordt aangenomen dat iedereen weet dat dan de algemene norm weer geldt.

De Duitse weggebruiker wordt helemaal op het verkeerde been gezet. Precies hetzelfde bord betekent langs de Autobahn juist dat er een stuk weg begint waar geen snelheidslimiet geldt. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft volgens een woordvoerder nog geen laagvliegende oosterburen tot stoppen gedwongen die dachten dat het gaspedaal na het zien van de borden tot de bodem kon.

Met de invoering van 130 kilometer per uur als nieuwe norm op de snelwegen, zal het witte 130-bord met schuine strepen verdwijnen. Dan wordt alleen nog aangegeven waar minder hard mag worden gereden. Fijn, weten we dat ook weer!

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.