130 km/h wordt definitief

Inmiddels loopt de proef met een maximumsnelheid van 130 km/h alweer een paar maanden op een aantal snelwegen in Nederland. Volgens het ministerie van Infrastuctuur is het experiment goed verlopen. In 2012 wil het kabinet deze maximumsnelheid dan ook definitief maken. Het gaat hierbij om delen van de A2, A6, A7, A16, A17, A32, A37 en A58. In het regeerakkoord is afgesproken dat uiteindelijk op een derde van de snelwegen in Nederland 130 km/h mag worden gereden.

Bron: KNMV

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.