woensdag 29 november 2023

Spanning in World Superbike

In beide races van het World Superbike kampioenschap had Jonathan Rea de beste start. In race één wierp dit zijn vruchten af. Helaas moest hij in de tweede race zijn wedstrijd stoppen door technische problemen.

In de eerste race wist Jonathan Rea op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari-circuit uiteindelijk als eerste over de finish te komen. Hij moest er wel hard voor werken, want Tom Sykes en Carlos Checa kwamen hem al in de eerste chicane voorbij. Sykes nam toen de leiding, maar Rea kon na drie ronden Checa alweer voorbij. Niet veel later nam hij de positie van Sykes in. De Noord-Ier stond de leiderspositie niet meer af en pakte zijn tweede overwinning van dit seizoen. Tweede werd Noriyuki Haga en de derde plaats ging naar Checa.

Ook in de tweede race was Jonathan Rea als eerste weg. Eugene Laverty, Tom Sykes, Leon Camier, Carlos Checa en Leon Haslam volgden hem.  Rea en Laverty reden zich los uit deze groep, maar de Castrol Honda-rijder was te snel en sloeg een gat met Laverty. Noriyuki Haga wist zich in de zesde ronde naar een tweede plaats te rijden. In de achtste ronde ging Carlos Checa op jacht naar Haga. Hij moest 2,2s dicht zien te rijden. Dat lukte. In ronde veertien zat hij in het achterwiel van de Pata Aprilia-coureur. Snel daarna nam hij de tweede plaats over. Doordat de Honda van Rea problemen kreeg en hij de race moest opgeven, kon Checa de leiderspositie innemen. Tweede werd Noriyuki Haga en Leon Camier pakte de laatste podiumplaats.

Foto: 2snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image