woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

181 km/h op pure wodka

Sommige motorrijders gooien een tijger in hun tank en andere wodka. Een door – hoe toepasselijk – distilleerderij Montgomery gebouwde Yamaha XS850 verpletterde op Bonneville met de opmerkelijke brandstof het bestaande record van 158 km/h. Blijkbaar is er dus een klasse voor motoren die op sterke drank rijden. Misschien een idee om in de borrelklasse een Nederlandse motorfiets in te zetten die op jenever rijdt?

Onzuivere wodka
Ryan Montgomery, eigenaar van de gelijknamige distilleerderij, bouwde de motorfiets zelf. Iedereen die het opstoken van wodka afdoet als heiligschennis kan gerust adem halen. De gebruikte ‘wodka’ is een bijproduct van het distilleerproces. Normaal verdwijnt het spul door de gootsteen omdat het door onzuiverheden ondrinkbaar is. Als motorbrandstof voldoet het wel prima, volgens Montgomery is het uitmuntende ethanol.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen