181 km/h op pure wodka

Sommige motorrijders gooien een tijger in hun tank en andere wodka. Een door – hoe toepasselijk – distilleerderij Montgomery gebouwde Yamaha XS850 verpletterde op Bonneville met de opmerkelijke brandstof het bestaande record van 158 km/h. Blijkbaar is er dus een klasse voor motoren die op sterke drank rijden. Misschien een idee om in de borrelklasse een Nederlandse motorfiets in te zetten die op jenever rijdt?

Onzuivere wodka
Ryan Montgomery, eigenaar van de gelijknamige distilleerderij, bouwde de motorfiets zelf. Iedereen die het opstoken van wodka afdoet als heiligschennis kan gerust adem halen. De gebruikte ‘wodka’ is een bijproduct van het distilleerproces. Normaal verdwijnt het spul door de gootsteen omdat het door onzuiverheden ondrinkbaar is. Als motorbrandstof voldoet het wel prima, volgens Montgomery is het uitmuntende ethanol.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?