dinsdag 28 maart 2023

2021 Ducati Diavel 1260 Lamborghini: DNA van Motor Valley

De 2021 Ducati Diavel 1260 Lamborghini is in een beperkte oplage te koop. 630 exemplaren telt de symbiose tussen twee iconen uit de Motor Valley en Noord-Italië. Eenstemmig creëerden Ducati en Lamborghini een nieuw model in Borgo Panigale.

Het resultaat van de samenwerking tussen de twee merken van de Volkswagen-groep komt tot uiting in een gelimiteerde oplage van 630 stuks. Met de Ducati Diavel 1260 Lamborghini debuteert eindelijk een product dat twee handtekeningen draagt. Eindelijk, als je weet dat Lamborghini al jaren sponsor is van het Pramac Ducati MotoGP-team.

Gedurfde inspiratie

De 2021 Diavel 1260 Lamborghini is gebouwd op basis van de Ducati Diavel 1260 S. De gesmede velgen doen denken aan die van de supercar. Elkaar overlappende en zwevende elementen, carbon radiatorkappen en luchtinlaten: voorbeelden van gewaagd design. Vormgeving ook die door Lamborghini en Ducati echt wat teweeg kunnen brengen.

Ook de kleurstelling van de Diavel 1260 Lamborghini is het resultaat van de samenwerking tussen de stijlcentra van de twee merken. De gebruikte lakken zijn dezelfde als die van de Sian FKP 37. Met de kleur Verde Gea in contrast vormt met het frame en de velgen. Het frame onder de tank heeft de kleur Electrum Gold. Als je de kleur Ducati-rood zoekt: in het voorwiel zitten uitdagend gekleurde Brembo-remklauwen. En als je de motorfiets start verschijnen de logo’s van de beide merken op het tft-kleurendisplay.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Op de kap onder de luchtinlaat staat het nummer 63. Da’s belangrijk voor Lamborghini, dat in 1963 in Sant’Agata Bolognese het levenslicht zag. Daarom ook de beslissing van de beperkte oplage van 630, ter ere van de geboorte van het automerk.

Op technisch vlak zijn de cijfers voor de Diavel 1260 Lamborghini dezelfde als eender welke Diavel. In de 1262 cc Testastretta-DVT-V-twin huist 162 pk bij 9.500 tpm, het piekkoppel van 129 Nm bereikt-ie bij 7.500 tpm. De achterband blijft 240 mm breed, met de velg verankerd aan de enkelzijdige achterbrug die wordt afgeveerd door Öhlins-vering.

Ducati Multistrada V4 S 2021: interview met Ducati Benelux

2021 Ducati Diavel 1260 Lamborghini: beschikbaarheid en prijs

De Ducati Diavel 1260 Lamborghini is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 630 stuks tegen een prijs van € 39.990,- in Nederland en € 34.990,- in België.

Eigenaren kunnen ook een helm kopen die speciaal door het Ducati Style Centre is gemaakt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image