Misano 2008: Maradona kust Valentino Rossi’s gashand

Diego Armando Maradona is overleden. Volgens de Argentijnse media werd een hartstilstand de pibe de oro noodlottig. Op het voetbalveld was hij ongenaakbaar, maar buiten de groene mat was een drugsverslaving zijn ergste vijand. We herinneren hoe Maradona is al zijn grilligheid en onvoorspelbaarheid op de MotoGP-grid in Misano in 2008 met alle geweld Valentino Rossi wilde ontmoeten.

Maradona was net 60 jaar geworden

In dit onfortuinlijke jaar is ook Diego Armando Maradona overleden. Het nieuws van de dood van pluisje werd gegeven door de Argentijnse krant Clarin. Die meldde dat Diego in zijn huis in Tigre overleed als gevolg van een hartstilstand. Maradona herstelde thuis van een operatie. Een van de beste voetballers ooit was net 60 jaar geworden en tien dagen geleden werd hij uit het ziekenhuis ontslagen waar hij een moeilijke operatie had ondergaan om een bloedprop op zijn hoofd te verwijderen.

Maradona was een van de meest pure talenten dat ooit een voetbalveld heeft betreden. Magie met op het veld ging hand in hand met excessen. Hij was het idool van de menigte, door de jaren heen schreef hij geschiedenis in Napels bij Napoli in de Serie A. Maar het succes kroop ook onder zijn huid en markeerde hem diep. In de Napolitaanse hoofdstad werd ook zijn drugsverslaving geboren. Ups en downs waren al die jaren zijn deel en ondermijnden zijn gezondheid.

Lees ook: Rossi: ‘2e helft van mijn carrière staat op het punt te beginnen’

Misano 2008: Diego ontmoet Valentino Rossi

Wij sport- en motorfans herinneren ons hem in 2008 toen hij in Misano, op de startgrid, op een verbaasde Valentino Rossi toeliep om zijn rechterhand te kussen, Rossi’s gashand… ‘Ik schaamde me,’ zei de Dokter, ‘ik had op zijn minst zijn voet moeten kussen. Als hij de hand kuste waarmee ik het gas open, had ik eigenlijk die beroemde voet moeten kussen. Hij vertelde me dat ik het verschil maak, maar ik denk dat Maradona iemand was die echt een verschil maakte in de grootste sport ter wereld.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?